martie 18, 2011

AIDOMA ZILELOR LUI LOT

„Ce s-a întâmplat în zilele lui Noe, se va întâmpla la fel si în zilele Fiului omului: mâncau, beau, se însurau si se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie; si a venit potopul si i-a prăpădit pe toti. Ce s-a întâmplat în zilele lui Lot, se va întâmpla aidoma: oamenii mâncau, beau, cumpărau, vindeau, sădeau, zideau; dar, în ziua când a iesit Lot din Sodoma, a plouat foc si pucioasă din cer, si i-a pierdut pe toti. Tot asa va fi si în ziua când Se va arăta Fiul omului.” [Luca 17:26]

Citind versetele acestea, mi se pare identic felul de viată al oamenilor de pe vremea lui Lot, cu felul de viată al oamenilor care trăiesc în zilele noastre... si chiar este scris acest cuvânt: aidoma, care înseamă: vizibil, întocmai, cu precizie... altfel spus: vremurile noastre sunt vremurile Fiului omului, vremuri in care multi se cred profeti si se vor autointitula "Hristos", vor face chiar semne si minuni, amăgind pe multi prin lucrarea lor, dar viata lor nu va fi „aidoma” vietii Fiului omului, iar acest lucru va trebui să ne dea de gândit.
De aceea avem nevoie de discernământ, în vremurile acestea, ca să putem deosebi falsul de adevăr, si să nu-i credem decât pe cei care trăiesc ca si Domnul Isus, altfel ne vom rătăci, mergând după ceea ce ei "propovăduiesc", însă nu trăiesc ei însisi ceea ce vorbesc.
Cred că astăzi, mai mult ca oricând, trăim vremurile lui Lot, si văd cum oamenii sunt preocupati cu a face cumpărături, de tot felul, iar aceasta arată si numărul mare de magazine ce se tot deschid, desi oamenii au putine resurse financiare.
Apoi: mancare, bautura, haine, case, masini, lucruri de tot felul, sunt pe primul plan în viata oamenilor, însă nu Împărătia Cerurilor si, preocupati fiind de ele, satan le ocupă timpul, exact asa cum este scris despre vremea lui Lot.
Un alt lucru de remarcat: pe vremea lui Lot se însurau si se măritau, si nu cred că ar fi fost un lucru rău în sine, dar aici este dat ca si exemplu negativ, din pricina preocupării tinerilor de gândul căsătoriei.
Exact ca si pe vremea noastră, tot ceea ce caută un băiat sau o fată astăzi, este să se căsătorească, neapărat, cu orice chip, iar pentru asta investesc timp, energie, suflet, în fel de fel de relatii, de multe ori nepotrivite, care-i conduc la tot felul de păcate, si ajung să se compromită, doar din dorinta de a se căsători…
Însă Dumnezeu cere copiilor Lui să caute mai întâi Împărătia Lui, tineri si tinere deopotrivă, trebuind să-si investească viata pentru Împărătie, nu căutând căsătoria, acesta este partea lui Dumnezeu, El o face pentru cel ce Dumnezeu va dori să se căsătorească, însă satan i-a amăgit asa de rău pe tinerii de azi că, si dacă participă la o lucrare crestină, ei au gândul spre a cunoaste fete sau băieti, mai mult decât de a-L sluji pe Dumnezeu, iar asta înseamnă o inimă împărtită.
Da, exact ca pe vremea lui Lot este si astăzi, si cu părere de rău spun că asa cum a venit atunci potopul si i-a găsit nepregătiti, la fel poate veni mânia lui Dumnezeu in orice clipă si-i va nimici pe cei ce gândesc ca si oamenii din vremea aceea.
Multi spun că trăim vremuri de har, si sunt de acord cu asta, dar harul ne învată să o rupem cu păgânătatea, iar dacă păgânii fac lucrurile acestea, copiii lui Dumnezeu nu trebuie să trăiască aidoma, fiindcă harul nu va îngădui nimănui să trăiască gândind asa.
De aceea să ne separăm de lume, să nu trăim după gândirea multimii, ci să acceptăm să fim pusi deoparte pentru Dumnezeu si să trăim în sfintenie, încredintati fiind că Dumnezeu va purta de grijă si cu privire la căsătorie, iar preocuparea principală să ne fie la: ziua venirii Lui!


Cristina