martie 14, 2011

INCHINA-TE DOMNULUI PRIN ASCULTAREA DE EL (2)

“.…Dumnezeu a pus la încercare pe Avraam si i-a zis: „Avraame!” „Iată-mă!”, a răspuns el. Dumnezeu i-a zis: „Ia pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pe care-l iubesti, pe Isaac; du-te în tara Moria si adu-l ardere de tot acolo, pe un munte pe care ti-l voi spune.” Avraam s-a sculat dis-de-dimineată, a pus saua pe măgar si a luat cu el două slugi si pe fiul său, Isaac. A tăiat lemne pentru arderea de tot si a pornit spre locul pe care i-l spusese Dumnezeu.
Si Avraam a zis slugilor sale: „Rămâneti aici cu măgarul; eu si băiatul ne vom duce până acolo să ne închinăm, si apoi ne vom întoarce la voi.” Avraam a luat lemnele pentru arderea de tot, le-a pus în spinarea fiului său, Isaac, si a luat în mână focul si cutitul. Si au mers astfel amândoi împreună. Atunci Isaac, vorbind cu tatăl său, Avraam, a zis: „Tată!” „Ce este, fiule?”, i-a răspuns el. Isaac a zis din nou: „Iată focul si lemnele; dar unde este mielul pentru arderea de tot?” „Fiule”, a răspuns Avraam, „Dumnezeu însusi va purta grijă de mielul pentru arderea de tot.” Si au mers amândoi împreună înainte”. [Geneza 22:1-6]

Atunci cand ne hotaram sa ascultam de Cel in care credem cu toata fiinta noastra, atunci Dumnezeu ne recompenseaza, ne rasplateste si se bucura de fidelitatea noastra pentru El.
Avraam nu s-a dus cu mana goala sus pe muntele Moria: “a luat lemnele pentru arderea de tot, le-a pus în spinarea fiului său, Isaac, si a luat în mână focul si cutitul.”
Atunci cand aduci inaintea Domnului o jertfa si nu una oarecare, ci una placuta, trebuie sa iei cu tine “in spinare” acele lemne, care trebuie sa le duci tu si nu altcineva in locul tau, reprezentand: credinta, siguranta, bucuria, pacea, dragostea, nadejdea, cu acestea iti formezi altarul, focul care este Duhul Sfant, cu el se aprinde jertfa lui Dumnezeu, arzand pacatele din viata ta, greselile care le tot repeti, iar cutitul are si el un rol foarte important, cu el se taie E-ul nostru, lucrurile la care tinem mai mult decat la Dumnezeu, tot felul de “mici” idoli, si ne abandonam cu TOTUL la picioarele Domnului.
Observati ordinea: lemnele, focul si cutitul.
Dumnezeu are in mana Lui, atat focul cat si cutitul. Acestea trebuie sa fie la El, fie ca ne place, fie ca nu. El stie ce sa arda si cat sa taie.
Daca respectam acesti pasi, atunci jertfa noastra va fi de un miros imbietor cu care se va desfata Domnul in care te increzi si pentru care faci lucrul acesta.
Observam ca in Vechiul Testament, Dumnezeu cerea foarte des folosirea jertfelor, punea un mare pret pe acestea ca sa-i fie aduse.
“Avraam s-a sculat dis-de-dimineata.” Si ce a facut, a actionat, n-a mai stat pe ganduri, a renuntat la treburile lui, pentru a-I da prioritate Domnului, punanadu-se deoparte pentru Domnul lui, acolo pe muntele Moria, un loc linistit, unde era doar el si jertfa. Ce frumos!!
Pune-te deoparte pentru Domnul tau, care spui ca-L iubesti, care spui ca-L asculti, slujindu-I. Incarcati “bateriile pe munte” in acel loc unde esti TU si Domnul si tot El se va ingriji de restul lucrurilor, de planurile tale, de nevoile tale. Cand mergi sa te inchini Domnului, cobori altfel de pe munte, esti ca nou, plin de putere, de bucurie, facand lucrurile cu intelepciunea Lui si nu a ta, lupti altfel.
Geneza 22:18: “te voi binecuvânta foarte mult si-ti voi înmulti foarte mult sământa, si anume: ca stelele cerului si ca nisipul de pe tărmul mării; si sământa ta va stăpâni cetătile vrăjmasilor ei….pentru că ai ascultat de porunca Mea!”
Cand noi ascultam, Dumnezeu promite binecuvantare, promite ca acea samanta fie ea cat de mica, va creste si se va inmulti.
Samanta pacii, a dragostei, a credintei, a nadejdii….aceasta va creste treptat, daca noi ascultam mai intai de Domnul. El nu ramane dator. Aceasta samanta va stapani peste cetatile vrajmasilor tai, peste lucrurile de care simti ca nu mai scapi, care se tin lant de tine de mult timp…Da, aceasta samanta va stapani peste ele, daca crezi si asculti.
Vrei tu sa-ti incepi ziua inchinandu-te Domnului prin ascultarea de El?


Felicia P.-Timisoara