martie 31, 2011

UN MIROS PLACUT (1)

"Aaron va arde pe altar tămâie mirositoare; va arde tămâie în fiecare dimineată, când va pregăti candelele; va arde si seara când va aseza candelele. Astfel se va arde necurmat din partea voastră tămâie înaintea Domnului, din neam în neam. Să nu aduceti pe altar altfel de tămâie, nici ardere de tot, nici jertfă de mâncare, si să nu turnati pe el nici o jertfă de băutură." [Exod 30:7-9]

Spiritual tămâia mirositoare reprezintă mirosul plăcut, pe care îl lasă copiii Domnului Isus, în umblarea lor pe pământul acesta, reprezintă de fapt parfumul lui Dumnezeu, emanat în jurul nostru, prin mărturia vie a trăirii noastre cu Domnul Isus.
Altar înseamnă închinare în duh si în adevăr, ascultarea de Domnul Isus, iar tămâia pusă pe altar reprezintă rugăciunile noastre, care nu vor fi ascultate, dacă tămâia aceasta nu este mirositoare, dacă viata noastră nu dă mărturie înaintea oamenilor, arătând că trăim după exemplul Domnului Isus.
De aceea este vremea să ne cercetăm fiecare, întrebându-ne: este viata noastră plăcută înaintea oamenilor si înaintea lui Dumnezeu? Este armonie în casele noastre? Emanăm noi prezenta Domnului Isus în locurile în care suntem? Bucurăm noi pe cei în prezenta cărora ne aflăm? Suntem o binecuvântare pentru ei, sau cât e ziua de lungă jignim, trăsnim, bufnim de nemultumire, cârtim împotriva oamenilor si conducerii sub care ne aflăm si tot timpul trebuie să vină cineva după noi, care să stingă focul de ceartă, pe care zilnic îl aprindem, prin ceea ce rostim?
Tămâia aceasta trebuie să ardă în fiecare zi, începând de dimineata, nu doar în zilele de biserică, sau de duminică, sau când avem musafiri… ci permanent, dar dacă nu vom folosi "locul de sterilizare" reprezentat prin ligheanul cu apă (v.18), asezat înainte de altar, atunci degeaba aducem tămâie, fiindcă mâinile ne sunt murdare de păcat.



Cristina