iunie 03, 2011

A DOUA SANSA (1)

“..Acest fiu al meu era mort si a inviat; era pierdut si a fost gasit.” [Luca 15:24]  
Ai simtit vreodata ca ti s-a oferit o a doua sansa? Am sa enumar cateva din multele sanse care le-a oferit Dumnezeu oamenilor:
Ø Noe si familia lui.
Dumnezeu ofera o a doua sansa intregii omeniri, prin salvarea celor opt insi.
Geneza 7:1: “Domnul a zis lui Noe: „Intră în corabie, tu si toată casa ta; căci te-am văzut fără prihană înaintea Mea în neamul acesta de oameni.”
Ø Avraam si Lot, Sodoma si Gomora
Avraam prin credinta lui, are trecere inaintea Tatalui ceresc, mijlocind pentru nepotul lui Lot si rudele lui. Ce credincios este Domnul! Cata dragoste ne arata.
Geneza 19:12: “Bărbaţii aceia au zis lui Lot: „Pe cine mai ai aici? Gineri, fii si fiice si tot ce ai în cetate: scoate-i din locul acesta. Căci avem să nimicim locul acesta, pentru că a ajuns mare plângere înaintea Domnului împotriva locuitorilor lui. De aceea ne-a trimis Domnul, ca să-l nimicim.”
Ø Iosif a fost aruncat de fratii lui intr-o groapa.
Si totusi Dumnezeu ingaduie toate acestea, deoarece avea un mare plan cu Iosif. L-a invatat pe Iosif ce inseamna smerenia si totodata ce inseamna IERTAREA. Este foarte dureros cand cineva drag, te raneste si-ti face atata rau… Iertarea este una din multele calitati ale lui Dumnezeu. Prin aceasta calitate suntem eliberati si totodata eliberam pe altii, prin ea suntem vindecati si putem vindeca pe altii prin puterea data de sus.
Geneza 37:23:Când a ajuns Iosif la fraţii săi, aceştia l-au dezbrăcat de haina lui, de haina cea pestriţă, pe care o avea pe el. L-au luat si l-au aruncat în groapă. Groapa aceasta era goală: nu era apă în ea.
Ø Inaltarea sarpelui de arama.
Oamenii de atunci au primit o a 2-a sansa, pentru a putea trai incontinuare. Dupa cum bine stim, Dumnezeu l-a folosit pe Moise. El trebuia sa inalte o rugaciune pentru acesti oameni. Oare, n-ar fi putut Domnul sa vindece acele persoane, fara rugaciunea lui Moise? Da, ar fi putut, dar tocmai ca Domnul doreste sa lucreze prin noi oamenii, doreste sa rostim Cuvant de viata peste altii. Ce favoare avem, sa gustam din aceste secrete si minuni ale lui Dumnezeu, sa experimentam ceea ce face El.
Numeri 21:8,9: “Domnul a zis lui Moise: „Fă-ţi un şarpe înfocat si spânzură-l de o prăjină; oricine este muşcat si va privi spre el va trăi.”
Moise a făcut un şarpe de aramă si l-a pus într-o prăjină; si oricine era muşcat de un şarpe si privea spre şarpele de aramă, trăia.”
Ø Imparatul Ezechia.
Vedem din nou ca Dumnezeu asteapta ca Ezechia sa se caiasca inaintea Domnului, sa regrete atitudinea si comportamentul lui… Ezechia stia ca aceasta boala este ingaduita de Domnul, spre mantuirea lui. El recunoaste ca Domnul a ales sa arunce inapoia Lui, toate pacatele lui. Dumnezeu, in bunatatea Lui, alege sa-l ierte, oferindu-i o noua sansa de viata.
Ezechia 38:1,3,5: “Doamne, adu-Ţi aminte că am umblat înaintea Ta cu credinciosie si inimă curată si am făcut ce este bine înaintea Ta!” Şi Ezechia a vărsat multe lacrimi. „Du-te si spune lui Ezechia: „Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeul tatălui tău David: „Am auzit rugăciunea ta si am văzut lacrimile tale. Iată că voi mai adăuga încă cincisprezece ani la zilele vieţii tale.”

Felicia P. – Timisoara