iunie 01, 2011

O VIATA DEOSEBITA (2)

Vă îndemn dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească!” [Romani 12:1]

Este o contradicţie ca cineva să spună că-i aduce lui Dumnezeu trupul ca pe o jertfă vie, în timp ce el ar mai sluji idolilor. O relaţie idolatră cu Dumnezeu se caracterizează şi prin încercarea de a-L manipula pe Dumnezeu, găsind diverse modalităţi prin care să obţinem de la El binecuvântările dorite, dar fără să trăim vieţi sfinţite de El.

Dacă îl mărturisim pe Isus cu gura noastră dar cu restul fiinţei noastre facem contrariul, asta înseamnă făţărnicie şi este o gravă necinstire a lui Dumnezeu, care este urmată de arătarea mâniei Lui.

Domnul Isus ne vrea martori vii, exemple de trăire, jertfe vii, sfinte, plăcute Lui, trăind după voia Lui, iar un astfel de exemplu ne-a fost şi apostolul Pavel, aplicând el mai întâi ceea ce i-a învăţat pe oameni, şi aşa trebuie să trăim şi noi.

De aceea, cercetează-ţi astăzi inima şi răspunde înaintea Domnului Isus: Cum arată „templul tău”? Se simte Dumnezeu bine să locuiască în casa vieţii tale? Duhul Domnului nu doreşte să stea în orice loc, El este atent la detalii, El vrea o viaţă sfântă şi o inimă curată. Este aşa inima ta? Cum este mărturia vieţii tale? Este viaţa ta plină de cârtire, revendicări şi pretenţii, sau este mulţumitoare pentru orice lucru şi în orice situaţie s-ar afla, fiind plină de recunoştinţă faţă de Dumnezeul Suveran?

E vremea ca fiecare să fim sinceri cu noi înşine şi să ne îndreptăm viețile, fiindcă astăzi încă se mai poate să ne întoarcem de pe calea auto-înşelării şi să umblăm drept pe calea veşniciei.


Cristina