august 13, 2011

"TU VINO DUPA MINE”

"El le-a zis: Veniti dupa Mine ...” [Matei 4:19]

Aceasta chemare este valabila in orice etapa a vietii noastre de credinta. Daca ne uitam in Matei la capitolul 4:18-20, observam ca cei doi frati ,fii lui Iona,au fost chemati de Domnul Isus la credinta. Ei au raspuns, ca si urmatorii ucenici Iacov si Ioan, “indata”.

Chemarea acesta nu a necesitat o schimbare prealabila a vietii si nici macar a activitatii vreunuia dintre ei. Aveau insa sa invete primi pasi pe calea credintei din umblarea dupa Domnul lor. Cine amana sa raspunda acestei chemari si chiar cine accepta cu parere de rau ca si cand ar sacrifica ceva din viata lui, nu este vrednic de imparatia lui Dumnezeu, spune Domnul Isus. (Luca 9:57-62)

Umblarea dupa Domnul Isus duce la o schimbare reala in viata nostra. Dupa acest prim “Vino dupa Mine”, urmeaza cel al implicarii in lucrare. Apostolul Ioan sublinieaza acest aspect al umblarii dupa Domnul atunci cand suntem in slujba Lui. La capitolul 21:15-22 ne conduc spre o buna intelegere a raportarii slujitorilor Domnului, fata de biserica, de noi toti care formam trupul lui Hristos.

Indiferent pe ce treapta de credinta se afla fiecare din acestia toti sunt turma Domnului Isus, iar dragostea fata de acestia este dovada dragostei fata de Stapanul turmei. Petru a fost intrebat de Domnul Isus de trei ori nu ca El s-ar fi indoit de dragostea lui (oricum Domnul stia toate acestea), ci pentru a sublinia importanta acestui ‘Vino dupa Mine’ in orice situatie!

In incheirea textului din Evanghelia dupa Ioan capitolul 21: 22, mai citim un ‘Vino dupa Mine’, adresat lui Petru. Aici ne confruntam cu posibilitatea acceptarii unor invataturi straine. Doar cat vom sta dupa Domnul Isus putem sa fim siguri ca suntem pe calea Lui.

In cea de a doua epistola a apostolului Ioan, referitor la invataturile straine de Evanghelii, putem sa citim la versetul 9, ca oricine o ia inainte si nu ramane in invatatura Domnului, nu are pe Tatal si pe Fiul. Inainte de potop, citim pe paginile Bibliei despre Enoh care umbla cu Dumnezeu, dupa potop despre Avraam caruia i s-a cerut sa umble in neprihanire inaintea lui Dumnezeu, iar noua ca beneficiari ai noului legamant, Domnul Isus ne cere sa umblam dupa El. Pastrand invatatura curata a lui Hristos, vom putea ajunge sa-L cunostem tot mai mult si sa fim placuti Tatalui ceresc.

Asa sa ne ajute Dumnezeu !


Cornel