octombrie 28, 2011

HEBRONUL FIECARUI CRESTIN (1)

După aceea, David a întrebat pe Domnul: " sui în vreuna din cetătile lui Iuda?" Domnul i-a răspuns: "suie-te". David a zis: "Unde sui?" Si Domnul a răspuns: "La Hebron". [2 Samuel 2:1]


David era împărat si avea tot dreptul să-si aleagă singur o cetate frumoasă din Israel, unde locuiască împreună cu familia si oamenii lui, însă David îl întreabă pe Dumnezeu si asteaptă audă din gura Domnului numele cetătii în care urma se aseze, astfel timp de sapte ani David a locuit la Hebron.

Aceasta trebuie învătăm: ca în orice lucru -l întrebăm pe Domnul Isus, stim cum ar dori El procedăm si asteptăm răspunsul Lui mai întâi de-a face ceva, acceptând voia Lui, chiar dacă ceea ce El ne va arăta nu va coincide totdeauna cu ce am crezut noi ne va arăta.

Dar ce sens fi avut Hebronul în viata lui David? Citim David a fost uns împărat peste casa lui Iuda, apoi a fost trimis în Hebron sapte ani, si abia apoi a fost uns împărat peste tot Israelul. De fapt, Dumnezeu l-a înăltat pas cu pas pe David, dorind ca el nu se îngâmfe, ci depindă în totul de voia Lui.

conduci o natiune este una din cele mai mari provocări posibile de sub soare, de aceea era nevoie de pregătire, iar în cei sapte ani petrecuti în Hebron, David a putut exersa conducerea unei singure semintii, având ocazia învete multe lucruri si se pregătească pentru conducerea întregului Israel.


Cristina