octombrie 29, 2011

HEBRONUL FIECARUI CRESTIN (2)

„După aceea, David a întrebat pe Domnul: "să mă sui în vreuna din cetătile lui Iuda?" Domnul i-a răspuns: "suie-te". David a zis: "Unde să mă sui?" Si Domnul a răspuns: "La Hebron". [2 Samuel 2:1]



Hebronul a avut un rol important în viata lui David, el fiind locul „finisării” vietii lui David, fiind si locul unde Dumnezeu i-a făcut o promisiune lui Avraam, apoi Hebronul a devenit una dintre cetătile de scăpare arătate de Dumnezeu fiilor lui Aron si observăm că Dumnezeu îl conduce si pe David în Hebron, ceea ce ne arată că Hebronul are o însemnătate importantă pentru viata fiecărui om.

Hebronul era locul unde Dumnezeu avea să facă ultimele retusuri la modelarea fiintei lui David, timp de încă sapte ani, ca apoi David să devină împăratul pe care Dumnezeu si L-a dorit: un om după inima Lui.

Asadar, pentru fiecare dintre noi este nevoie de un loc, unde Dumnezeu să ne tină o vreme, special pentru a ne transforma, modela, slefui si finisa fiinta, El stiind că din momentul iesirii din locul acela, Îl vom păstra pe Domnul Isus permanent în viata noastră, nedorind să mai privim în urmă la ceea ce am lăsat, si astfel că nu-L vom mai părăsi niciodată pe Domnul Isus pentru lucrurile lumii acesteia.

Domnul Isus nu vrea să ne lase la statura de nou născuti, ci El doreste să ne maturizăm spiritual, să ne ridice deasupra păcatului din viata noastră, dar pentru acest lucru e nevoie să acceptăm „tratamentul” Lui, chiar dacă deseori „Hebronul” nu este ceea ce ne-am fi dorit, ci pare „amar”, însă timpul în care rămânem sub finisarea Lui Dumnezeu ne va vindeca emotional si va fi foarte benefic pentru noi.

Dumnezeu ne va face si retragerea din Hebron, la vremea Lui, poate mutându-ne din serviciul pe care-l facem acum, sau din localitatea în care suntem, sau din casa în care locuim..., dar nu când vrem noi, ci doar după ce Domnul stie că am absolvim cu bine „examenele” pe care fiecare trebuia să le dăm în Hebron.



Cristina