noiembrie 29, 2011

NU BATJOCORI PE NIMENI (3)

"De acolo Elisei s-a dus la Betel. În timp ce mergea pe drum, niste băietasi au iesit din cetate si si-au bătut joc de el, strigându-i: „Suie-te, plesuvule! Suie-te, plesuvule!" El s-a uitat în spate, i-a văzut si i-a blestemat în Numele Domnului. Atunci au iesit din pădure două ursoaice si au sfâsiat patruzeci si doi dintre acesti copii. De acolo Elisei s-a dus la muntele Carmel, iar după aceea s-a întors în Samaria." [2 Regi 2:23-25]



Nu puterea lui Elisei adusese cele două ursoaice înfuriate, nu, ci Dumnezeu a fost Acela care a pus fiarele sălbatice pe ei, fiindcă El nu se lasă nici batjocorit, nici luat în râs, si nici nu-si lasă slujitorii la mâna celor răi si celor ce le doresc răul, de aceea vor primi ei ceea ce ar dori să li se întâmple copiilor Lui. 

Asadar, nu poti să îti bati joc de Dumnezeu si să rămâi nepedepsit. Nu poti să te atingi spiritual, emotional sau fizic de un om care a decis să Il urmeze în totul pe Dumnezeu si tu să rămâi nepedepsit. Nu! Iar dacă asta ai făcut atunci e vremea să te pocăiesti si să-ti pui viata în ordine, altfel teme-te de Dumnezeu, fiindcă El nu se lasă batjocorit. Asa spune si Pavel în Galateni 6:7: „Nu vă înselati! Dumnezeu nu Se lasă batjocorit! Ce seamănă omul, aceea va secera."

Nu crede că dacă trăim vremuri de întuneric spiritual, când valorile sunt răsturnate cu susul în jos, unii scuzând acest fapt pe motiv că trăim vremuri modernizate, Dumnezeu va trece cu vederea felul nostru gresit de a gândi si de a actiona împotriva Cuvântului scris, iar dacă nu trăim după standardul lui Dumnezeu, nu vom sti ce înseamnă reverenta inaintea Celui Viu.

De aceea, fie alegem să trăim după standardele sfinteniei lui Dumnezeu, întorcându-ne toate valorile noastre după standardele divine, fie vom nesocoti Cuvântul, vorbind batjocoritor despre oamenii sfinti, trimisi de Dumnezeu la noi, dar de care nouă nu ne convine, si chiar că ne este sau nu frică de „ursoaice”, totusi ne vom întâlni pe drum cu mânia lui Dumnezeu, dacă am vorbit împotriva slujitorilor Lui.

Dar pentru cei ce-l iubesc pe Dumnezeu si trăiesc după standardele sfinteniei dorite de El, Domnul Isus se va apropia tot mai mult de ei, îi va ocroti si va lupta pentru ei, ca si pentru Elisei, luptând cu împotrivitorii lor, pe ei coplesindu-i cu dragostea Lui, stiind că si-au reasezat valorile vietii lor după valorile Cerului.



            Cristina



AMR : 0 MEDITATII