decembrie 21, 2011

SARBATORIND VICTORIILE

"Atunci Moise si israelitii au cantat aceasta cantare Domnului [...] Apoi Miriam, profeteasa, sora lui Aaron, a luat o tamburina in mana si toate femeile au iesit dupa ea avand tamburine in maini. Miriam le canta:Cantati Domnului,  caci si-a aratat slava, i-a napastuit in mare  pe cal si pe calaret!"  [Exod 15:1,20-21]



Dupa ce Dumnezeu i-a trecut Marea Rosie si au fost martorii aceste minuni, poporul Israel a sarbatorit victoria lor in Dumnezeu asupra egiptenilor.

Oare ce atmosfera era in popor dupa ce au trecut Marea Rosie? Un popor intreg canta ... toate femeile cantau ... toti se bucurau ... muzica bucuriei lor se auzea de departe ... Dumnezeul lor era slavit!

Suntem mai mult alaturi de Dumnezeu in necazuri, lipsuri, probleme si ingrijorari, si prea putin in victorii, bucurii, biruinte... Nu stim sa sarbatorim cu El, dar ne descurcam foarte bine sa "plangem" cu El... Oamenii din jurul nostru cunosc mai mult necazurile noastre sau victoriile noastre in Dumnezeu?

Dumnezeu merita sa fie cunoscut pentru victoriile Sale! Copiii sai trebuie sa fie cunoscuti ca invingatori in El... de aceea trebuie sa sarbatorim victoriile Sale mai mult si sa "ne plangem" mai putin problemele ...pentru ca oamenii sa isi doreasca si ei victorii in Dumnezeu, pentru ca si ei sa vada cat e de mare Dumnezeul nostru! ... pentru ca in Dumnezeu poti fi doar invingator!

Haideti sa facem o sarbatoare din fiecare biruinta in El si sa ascundem in El ingrijorarile si problemele noastre! Haideti sa aratam mai mult bucuria si mai putin tristetea!





Ana

 AMR : O MEDITATII