ianuarie 24, 2012

SI ASTA VA TRECE


"Eu as alerga la Dumnezeu, lui Dumnezeu i-as spune necazul meu." [Iov 5:8]
Se spune ca un rege a dat comanda unui giuvaiergiu sa-i faca un inel, a carui vedere sa-l inveseleasca cand e trist si sa-l intristeze cand e vesel. Daca aducea inelul in doua zile, giuvaiergiul primea o mare rasplata, iar daca nu va reusi, urma sa se sfarseasca cu el.
Sarmanul giuvaiergiu pleca trist acasa. Sotia vazandu-l asa de suparat il intreba care e motivul. Acesta ii spuse toata povestea cu comanda inelului si despre nepriceperea lui de a face asa ceva. Inteleapta femeia ii zise: "Fa-i un inel pe care sa scrii cuvintele - SI ASTA VA TRECE –
In momentele de amaraciune, regele va citi cuvintele si se va mangaia ca supararea va trece. In mijlocul unui banchet, cuvintele ii vor aminti ca bucuriile acestor lumi vor trece. Giuvaiergiul facu inelul si a fost rasplatit de rege.
Departe de noi gandul sa indemnam pe cineva sa alerge la primul giuvaiergiu sa-si comande un astfel de inel. Dar indemnam pe fiecare cititor sa alerge la Dumnezeu si la sprijinul Sau in necazuri, dureri, dar si in bucurie si belsug. Sa invatam cu totii ca toate trec: atat necazul cat si bucuria, dar DUMNEZEU RAMANE ACELASI IERI SI AZI SI IN VECI!
Rita