ianuarie 27, 2012

PUTEREA RUGACIUNII


“ … mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit.” [Iacov 5:16]



        In anul 1853, Hudson Taylor se afla in drum spre China in una din calatoriile sale misionare. Pe cand corabia naviga in dreptul unei insule din arhipeleagul Bismarck, vantul a slabit in intensitate si chiar s-a oprit, iar curentii de aer impingeau incet, dar sigur, corabia spre tarm. Sute de canibali umplusera plaja, imaginandu-si deja o mare petrecere. Agitat, capitanul l-a cautat pe tanarul Taylor, care atunci avea 21 de ani, si l-a implorat sa strige la Dumnezeu dupa ajutor. Taylor i-a raspuns: “Ma voi ruga, cu conditia sa mergeti si sa intindeti velele ca sa prinda briza.” Capitanul ezita: o sa ajunga de ras pentru echipajul sau, punandu-i pe oameni sa intinda panzele cu toate ca nu era vant.

        Taylor a ramas pe pozitie. Neavand incotro, capitanul a cedat, iar tanarul misionar s-a pus pe genunchi impreuna cu cativa credinciosi de pe corabie. Dupa putin timp, o bataie in usa ii intrerupse din rugaciune. Era capitanul, care-i anunta ca vantul a inceput sa bata cu putere.

        Iata un exemplu care trebuie sa incurajeze pe cei care se roaga. Rugaciunea facuta cu credinta si care cauta glorificarea lui Dumnezeu, va primi un raspuns afirmativ.




AMR: 0 MEDITATII