martie 19, 2012

TOT CE ARE LUMEA MAI BUN DE OFERIT

 
“Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte inalt, I-a aratat toate imparatiile lumii si stralucirea lor si I-a zis: ”Toate aceste lucruri Ti le voi da Tie, daca te vei arunca cu fata la pamant si Te vei inchina mie.” [Matei 4:8-9]



Cu putin timp in urma, rasfoiam o revista de specialitate ce facea reclama la diverse locuri de a petrece vacantele, timpul liber, etc.

Pe una dintre pagini era fotografia impozanta a unui hotel de lux din Dubai, iar in josul paginii era scris: “Tot ce are lumea mai bun de oferit”. Mai jos era trecut si pretul pe zi de persoana pe care lumea il cere de la cei care ii gusta placerile! Si imediat m-am gandit ca Dumnezeu are si El oferta Lui. Versetul din Matei care face parte din pasajul ispitirii Domnului Isus, cred ca dovedeste ca intradevar lumea este frumoasa, este stralucitoare. In vremea de acum aceasta este sub puterea celui rau, si ca in forma in care se prezinta face apel la “pofta ochilor”.

Despre pofta ochilor si legatura cu frumusetea lumii, Ioan in prima sa scrisoare in capitolul 2 versetul 15-17, ne atrage atentia asupra pericolului care vine din acesta. Nu vreau sa spun ca nu trebuie sa mergem in locurile minunate create de Dumnezeu pentru incantarea omului, sau de a beneficia de confortul oferit, daca ne permitem aceasta. Ci, sa nu iubim placerile lumii, sa nu cautam stralucirea acesteia. Exista pericolul ca fara sa ne dam seama sa ne inchinam inaintea satanei in duhul nostru. Satana este foarte iscusit in a ne prezenta raspunsul la problema noastra abatandu-ne atentia de la voia lui Dumnezeu. Asa a incercat sa faca si cu Domnul Isus prin aceasta ispita. El, Domnul Isus a venit intradevar ca sa rascumpere lumea pentru Tatal ceresc, dar in felul stabilit de Dumnezeu, implinind voia Lui. Daca satana a indraznit sa vina inaintea Domnului cu astfel de ispita, credeti ca pe noi ne scuteste?

Dar ce ofera Dumnezeu? Deschidem la Evanghelia dupa Ioan si la capitolul 14 versetul 2 si 3 citim: “In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca nu ar fi asa v-as fi spus. Eu ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi.”

Aceasta este oferta lui Dumnezeu. Iar pretul este platit de Fiul Sau. Noi trebuie sa primim oferta lui Dumnezeu si sa traim asteptandu-L pe El. Asa sa ne ajute Domnul Dumnezeu!



Anonim