august 06, 2012

ESTI GATA PENTRU A MERGE IN SLAVA CEREASCA PREGATITA DE DUMNEZEU?



„Lor le-a fost descoperit ca nu pentru ei însisi, ci pentru voi spuneau ei aceste lucruri, pe cari vi le-au vestit acum cei care v-au propovaduit Evanghelia, prin Duhul Sfant trimis din cer si în care chiar îngerii doresc sa priveasca„ [I Petru 1:12]



Cu multi ani de zile în urma, John Spencer, a elaborat o teorie interesanta: „El a spus ca rabinii evrei credeau ca atunci cand Iosif, aflat în deplina autoritate a pozitiei sale, a adunat mult grau în Egipt si a aruncat pleava în raul Nil.

El a facut aceasta pentru ca pleava purtata de Nil, prin orase si natiuni, sa arate tuturor masura binecuvantarii pe care a primit-o nu numai pentru el, ci si pentru altii. Asa ca; spunea Spencer, în marea Sa bunatate Dumenezeu, asemenea lui Iosif, ca sa ne arate cat de mare este slava cereasca, a aruncat ceva coji(pleava) aici jos pe pamant, ca gustand din dulceata acestora, sa dorim abundenta pe care a pregatit-o pentru noi în cer. Apoi el a subliniat urmatoarea concluzie: „Daca gloria si stralucirea acestei lumi trecatoare ne uimeste; cum vom reactiona în fata slavei si-a stralucirii viitoare? Daca este o asa glorie aici, unde este asternutul picioarelor Lui; ce ne asteapta acolo unde este tronul domniei Lui? Daca El ne da atat de multe lucruri aici, cand îi suntem vrajmasi; ce vom primi atunci cand îi vom fi prietenii si fratii Lui cei mai buni? Binecuvantarile pe care le primim aici sunt doar umbra celor viitoare! Ele sunt calea prin care Dumnezeu ne pregateste pentru belsugul binecuvantarilor pe care le-a pregatit pentru noi în cer!