august 09, 2012

“ALERGATI IN ASA FEL CA SA CAPATATI PREMIUL!”



“Si cand se va arata Pastorul cel Mare, veti capata cununa, care nu se poate vesteji, a slavei.” [I Petru 5:4]



Cathy si prietenul sau Irving, care este un jucator de golf înpatimit, au plecat în vacanta. Au mers la un teren de golf, pentru a juca o partida. În timpul jocului între ei a avut loc urmatoarea conversatie. Irving: „Ah! ai mutat mingea; nu este permis sa misti mingea Cathy!” Chaty: „Cui îi pasa; nu mai joaca nimeni pe teren si nici nu esti într-o competitie!”
Irving: „Este împotriva regulilor jocului, sa muti mingea! Si aceste reguli nu poti sa le calci. Chaty: „Dar tie nu-ti plac regulile! Irving: „ Acesta-i sportul! Nu este nici o placere, daca nu respecti regulile. Sportul nu mai are nici un farmec, daca fiecare jucator nu respecta aceleasi reguli. Irving a plecat înainte, în timp ce Chaty scria în jurnalul ei: „De rezolvat dupa vacanta:
declara relatiile un sport si apoi tipareste reguli pentru toti oamenii!”

Nu sunt toti oamenii iubitori de sport. Recunosc aceasta! Sunt unii care nici nu pot întelege ce-i face pe unii oameni sa ajunga „Fani înversunati”. Un barbat a apostrofat-o pe sotia lui care entuziasmata se smiorcaia continuu în timp ce urmarea o telenovela plictisitoare. Barbatul i-a zis sotiei lui: „De ce plangi pentru durerile imaginare ale unor oameni pe care nici nu-i cunosti?” Sotia lui i-a raspuns cu nervozitate: „Pentru aceleasi motive pentru care tu tipi, atunci cand un fotbalist pe care nu-l cunosti, rateaza o lovitura de la 11 metri!”

Pasiuni diferite, pentru oameni diferiti; aceasta face ca viata sa fie interesanta! Cu toate acestea sportul, este un fenomen interesant în cultura noastra si nimeni n-o sa ma contrazica! Apostolul Pavel a fost un fan al sporturilor. El, ale carui scrisori sau epistole formeaza jumatate dintre cartile Noului Testament, a fost entuziasmat de Jocurile Olimpice; si-n special de cursele de alergari! Imaginati-va de cate ori în scrierile sale a mentionat aceste curse: în prima sa scrisoare catre Corinteni a întrebat: „Stiti ca la jocurile de obste; toti alearga, dar numai unul capata premiul? Apoi îi atentioneaza pe cititorii lui: „Alergati în asa fel ca sa capatati premiul!” 2 Corinteni 9:24.

Accentul Apostolului Pavel este foarte specific: daca te angajezi într-o cursa, alearga ca sa castigi!

Vom fi toti învingatori, daca-L avem pe Mantuitorul nostru în inima si alergam respectand regulile!