ianuarie 17, 2013

FII ATENT LA CUVINTE


“Si noi toti am primit din plinatatea Lui, si har dupa har; caci Legea a fost data prin Moise, dar harul si adevarul au venit prin Isus Hristos.” [Ioan 1:16-17]

Se întampla uneori sa fim confruntati cu erori neasteptate, care ne complica evenimentele vietii. Un cofetar decorator a fost rugat de o tanara ce urma sa se casatoreasca, sa scrie pe tortul miresei de la nunta ei, textul Scripturii din I Ioan 4:18. „În dragoste nu este frica, ci dragostea desavarsita izgoneste frica.” Acel cofetar însa nu stia prea bine Biblia, de aceia în loc sa scrie textul din I Ioan 4:18, a scris textul din Ioan 4:18, ce continea mesajul: „pentru ca cinci barbati ai avut, si acela, pe care îl ai acum, nu-ti este barbat!”

Mirele si mireasa n-au vazut „tortul miresei” decat atunci cand acesta a fost adus în sala unde se desfasura nunta si sub lumina reflectoarelor, a camerelor de luat vederi si-a aparatelor de fotografiat, se pregateau sa-l taie si sa-l împarta invitatilor. Cand au citit textul, mirii n-au mai avut puterea sa taie tortul, iar întreaga sarbatoare s-a transformat într-un mare esec datorita unei neînsemnate greseli.

Cofetarul nu tinuse cont de indiciul 1 dinaintea numelui Ioan si aceasta neglijenta a generat tot haosul care a urmat. În Ioan 4:18 gasim marturisirea pe care Domnul Isus a facut-o despre Samariteanca pe care a întalnit-o la fantana lui Iacov. Desi viata acesteia era o ruina, la Domnul Isus ea a gasit har, mila si îndurare. Se poate ca si noi sa credem uneori ca Dumnezeu este departe si ca nimanui nu-i pasa de ceea ce suntem si de problemele prin care trecem. Sa nu uitam însa ca harul care i-a fost oferit Samaritencei, ne este împartit si noua în aceiasi masura. Domnul Isus ne poate ierta greselile si pacatele, pentru ca sa avem parte de sarbatori fara emotii si de o viata plina de binecuvantare.