ianuarie 16, 2013

TU FACI DIFERENTA INTRE SEMENI?



“A venit o femeie din Samaria sa scoata apa .”Da-mi sa beau, i-a zis Isus”. Femeia Samariteanca I-a zis: „Cum Tu Iudeu, ceri sa bei de la mine, femeie Samariteanca?” Iudeii,  în adevar n-au legaturi cu Samaritenii.” [Ioan 4:7-9]

Judecatorul Morris Dees a fost presedintele unui centru pentru combaterea saraciei si-a discriminarii rasiale din Montgomery, Alabama. El si-a facut o cariera din lupta împotriva criminalitatii si-a respectarii drepturilor omului. S-a folosit de legile Statului American, pentru a lupta împotriva abuzurilor comise de persoane civile si autoritati împotriva populatiei de culoare. În ciuda deselor amenintari cu moartea si-a multor alte acuzatii, Morris si-a continuat slujba cu convingere si dedicare, fara a se lasa intimidat de nimic. Cand a fost întrebat cum si-a format aceste convingeri profunde cu privire la egalitate, el a marturisit ca tatal sau l-a învatat aceste idealuri printr-o experienta practica.

Tatal sau care era un fermier recunoscut, a angajat multi negri sa lucreze la feerma sa. În timpul zilei de munca, micutul Moris trebuia sa care sticle cu apa pentru a potoli setea muncitorilor însetati. Acestia primeau sticlele cu apa si beau împreuna din aceiasi sticla. Tatal sau lua una dintre aceste sticle si bea si el apa, chiar daca înaintea lui au baut si ceilalti muncitori. Multi dintre americani n-ar face asta niciodata, chiar daca ar trebui sa moara de sete. Pentru tatal lui Moris, a bea apa din aceiasi sticla dupa ce din ea a baut si un om de culoare, nu era nici o problema. Urmarindu-l cu atentie pe tatal sau, micutul Moris a învatat cea mai mare lectie a vietii: „sa nu faca nici o deosebire între oameni”!

Si noi trebuie sa ne uitam tinta la Domnul Isus si sa învatam din ceea ce El a facut. Domnul Isus a depasit orice bariera rasiala, culturala si religioasa, atunci cand a cerut femeii Samaritence sa-i dea apa sa bea. Auzindu-i cererea, chiar si Samariteanca a ramas socata de aceasta atitudine, spunandu-I: „cum tu Iudeu; ceri sa bei de la mine, femeie Samariteanca?”

Fiindca Dumnezeu nu face deosebire între oameni si noi trebuie sa-i privim la fel pe semenii nostri.