martie 26, 2013

UN NOU INCEPUT INCEPE CU DUMNEZEU


“Dar acum, am fost izbaviti de Lege, si suntem morti fata de legea aceasta, care ne tinea robi, pentru ca sa slujim lui Dumnezeu într-un duh nou, iar nu dupa vechea slova.” [Romani 7:6]

 

      Charles Plumb a fost un pilot de vânatoare în razboiul din Vietnam. Într-o zi avionul sau a fost lovit de artileria anteaeriana Vietnameza, iar el s-a catapultat în teritoriul inamic. A fost capturat foarte repede, iar în urmatorii 6 ani a fost tinut prizioner într-o celula de 2m pe 2m. „Nu voi mai rezista”; îsi zicea el adesea. „Nu pot sa mai îndur atata suferinta.”

      De multe ori când se întorcea în celula sa dupa plimbare, avea dureri musculare insuportabile. Pentru ca nu facea destula miscare, muschii sai au început sa se atrofieze. Într-o zi a fost foarte surprins când a vazut o sârma care a trecut spre el prin peretele de bambus al celulei, dar n-a avut însa curajul sa încerce sa vada ce este. Dupa ce a urmarit acea sârma câteva zile, a prins curaj si-a tras de ea. Când a tras de sârma a observat ca aceasta venea de la un alt detinut. Folosind acea sârma pentru a modela literele alfabetului, a reusit sa comunice cu ceilalti si sa afle raspuns la multe întrebari care îi macinau sufletul. Asa a aflat ca la fel ca si el, mai sunt închisi în acelasi lagar aproape 200 de alti prizioneri, care îndura aceleasi suferinte. Când razboiul s-a terminat si s-a facut schimb de prizioneri, Charles Plumb, a fost adus cu un avion pâna în San Francisco. Chiar de pe aeroport el a încercat s-o sune pe sotia lui, dar n-a reusit s-o gaseasca la numarul de telefon pe care îl stia. În acele momente când nu stia ce sa faca si încotro sa mearga, l-a sunat pe tatal sau spunându-i ca el este Charles, fiul sau, cel despre care n-a mai auzit nimic timp de sase ani de zile. Tatal sau l-a anuntat însa ca sotia lui l-a parasit, iar acum locuieste într-un alt oras; de aceea n-a reusit s-o gaseasca la telefon. „Dar fiule!” a continuat tatal; „oricât îti este de greu în aceste momente, vino acasa!” Te-am asteptat în toti acesti ani, iar ziua aceasta este vremea unui nou început. Vino sa petrecem împreuna!

      În cele mai grele momente ale vietii tale, când nu mai ai pe nimeni si nu ti-a mai ramas nimic, întoarce-te la Dumnezeu, pentru ca împreuna cu El vei trai bucuria unui nou început.