mai 15, 2013

CAUTATI MAI INTAI IMPARATIA LUI DUMNEZEU


„.. am fost flamând si Mi-ati dat de mâncat; Mi-a fost sete, si Mi-ati dat de baut; am fost strain, si M-ati primit.” [Matei 25:35]

 

      Domnul Isus i-a învatat pe ucenici sa se roage si sa spuna: „pâinea noastra cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi!” Dupa aceea El i-a asigurat ca atunci când se vor ruga opentru necesitatile vietii, vor fi ascultati, pentru ca dorinta lui Dumnezeu este sa ne dea tot ceea ce ne trebuie. Putem sa întelegem faptul ca Dumnezeu ne poarta de grija de nevoile de baza ale vietii, luând în considerare faptul ca El ne-a asezat în mijlocul creatiei Sale, unde sunt resurse suficiente, pentru tot ceea ce avem nevoie. Nu stiu daca resursele mai sunt suficiente si pentru a avea si tot ceea ce ne dorim! O rugaciune obisnuita pe care o rosteau atunci când se asezau la masa cei din vremea Domnului Isus si pe care cred ca si Fiul Lui Dumnezeu a rostit-o atunci când a înmultit pâinile, era: „Binecuvântat sa fii Tu Doamne Dumnezeul nostru, care ai facut pamântul sa rodeasca si sa ne dea aceasta pâine!”

     Pâinea obisnuita din acea vreme, era pâinea de orz. Aceasta era pâinea saracului. Pâinile folosite de Domnul Isus la hranirea celor 5.000, erau turtite de orz. Când Domnul Isus a luat cele cinci pâinicele si cei doi pesti si a hranit multimile, ne-a vorbit prin aceasta minune ca El foloseste lucrurile obisnuite, pentru a împlini nevoile de baza. El putea sa faca acea pâine sa se transforme în cozonac, sau în cea mai delicioasa prajitura. Iar pestele sa devina frigaruia din cel mai apreciat vânat. Dar n-a facut asta, pentru ca n-a dorit ca cei prezenti sa aiba un ospat de sarbatoare, ci o masa obisnuita care sa le potoleasca foamea.

      Fiul lui Dumnezeu care i-a hranit pe cei flamânzi atunci când a umblat pe pamânt, poate împlini si nevoile tale, pentru ca ne-a promis: „Nu va îngrijorati dar zicând: „Ce vom mânca?” sau: „Ce vom bea?” sau: ”Cu ce ne vom îmbraca?” Fiindca toate aceste lucruri neamurile le cauta. Tatal voastru cel Ceresc stie ca aveti trebuinta de ele!

       Cautati mai întâi Împaratia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.