mai 14, 2013

FA-TI TIMP SI DE ODIHNA!


„Isus le-a zis: ”veniti singuri la o parte, într-un loc pustiu si odihniti-va putin.” Caci erau multi care veneau si se duceau, si ei n-aveau vreme nici sa manânce. Au plecat dar cu corabia, ca sa se duca într-un loc pustiu, la o parte. “ [Marcu 6:31-32]

 

     Un drumet obosit, a înaintat cu greu pe drumul pe care mergea, numai ca sa ajunga la un popas unde sa se odihneasca. Când a ajuns sa se aseze pe o banca situata sub un pom falnic de care atârna o tablita pe care era scris cu litere mari: ”Loc de odihna”, un alt calator ce venea din directia opusa, dupa ce l-a salutat la întrebat: „Ce faci drumetule? De ce esti asa de istovit?” Plin de naduf, acesta i-a raspuns: „ am mers toata ziua ca sa ajung la acest loc de odihna unde sa-mi pot trage rasuflarea!” „Dar de ce nu te-ai oprit mai devereme?” a continuat celallt drumet cu întrebarile. Puteai sa faci un „loc de odihna„ din fiecare oaza pe unde ai trecut!”

     Si noi suntem prinsi adesea de iuresul vietii si trudim din greu nazuid sa ajungem într-un loc unde sa ne odihnim. Pentru a nu ne pierde însa tonusul vietii, trebuie sa gasim un loc de liniste în fiecare zi, unde sa ne retragem pentru a ne încarca bateriile si a ne înviora spiritual. Domnul Isus a cunoscut importanta acestor clipe de odihna, de aceia i-a chemat pe ucenici sa lase slujirea publica, si sa se retraga deoparte pentru a se odihni. Pentru ucenici ziua era asa de încarcata, încât nu aveau nici timp sa manânce. De aceea Domnul Isus a trebuit sa-i sileasca sa urce în corabie si sa mearga într-un loc pustiu unde sa se odihneasca, departe de multime si problemele vietii.

      Nu crezi ca ar trebui sa pui în practica aceiasi porunca data de Domnul? Daca esti prins de lucrurile de fiecare zi, înainte ca sa cazi epuizat, gaseste un loc de odihna pentru ca astfel sa-ti înnoiesti puterile si sa capeti înviorare spirituala.