mai 22, 2013

ISUS A VENIT PENTRU MINE SI TINE


„Isus le-a vorbit din nou, si a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Ma urmeaza pe Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vietii.” [Ioan 8:12]

      Cu câtiva ani de zile în urma, un ziar din New York a prezentet un interviu cu Pat Harper, o binecunoscuta prezentatoare de stiri, care si-a parasit apartamentul sau luxos din partea de vest a orasului cu numai 80 de centi în buzunar si a petrecut 5 zile pe strada, ca sa cunoasca cum este viata persoanelor fara locuinta. Ea a dorit sa faca un reportaj despre oamenii strazii si sa învete prin experienta proprie din necazurile si problemele acestora. Pentru a le cunoaste încercarile, ea a colindat strazile New Yorkului, îndurând frigul si ploaia din luna Ianuarie, a dormit prin gari, holurile de la intrarea în cladiri, sau statii de metrou. În numai câteva zile între ea si celelalte persoane fara adapost, aproape ca nu mai era nici o deosebire. Ca sa poata supravetui în acele zile când nu avea nici un ban, au fost câtiva oameni care i-au dat de mâncare si au ajutat-o sa-si cumpere lucrurile care îi erau strict necesare. În acest timp investigatiile ei au ajutat-o însa sa înteleaga ca multi dintre locuitorii strazii erau oameni obisnuiti, dar care au ajuns în situatii financiare critice când nu si-au mai putut plati datoriile. Datorita acestui fapt, acestia au fost nevoiti sa-si vânda locuintele si sa traiasca pe strada, sau pur si simplu au plecat de acasa, pentru a li se pierde identitatea. Prezentatoarea de stiri a ajuns sa cunoasca problemele persoanelor fara locuinta si sa realizeze un reportaj despre viata acestora, numai datorita faptului ca a coborât în mijlocul lor.

      Cu mult înainte însa ca aceasta prezentatoare de stiri sa coboare printre persoanele fara adapost, Sfânta Scriptura vorbeste despre Cineva care a parasit Slava Cereasca pentru a veni în mijlocul lumii noastre, traind printre pacatosi si muritori. Dar Hristos n-a venit numai sa se asemene cu noi, gustând aceleasi necazuri, dureri si suferinte, ci ca sa ne asigure si o cale prin care fiecare dintre noi sa ajungem acolo unde El locuieste.