mai 24, 2013

INVATATI SA DOBANDITI DRAGOSTEA


„Cel fara prihana înverzeste ca finicul, si creste ca cedrul din Liban. Cei saditi în Casa Domnului, înverzesc în curtile Dumnezeului nostru. Ei aduc roade si la batrânete, sunt plini de suc si verzi.” [Psalmul 92:12-14]

     Doua surori în vârsta si-au cumparat o casa noua pe o strada principala într-un mare oras. În ziua când s-au mutat în noua locuinta, acestea au pus în fata casei un anunt pe care au scris cu litere mari: ”Antichitati”. Vazând anuntul, multi trecatori se opreau dorind sa afle ce lucruri interesante pot sa gaseasca la aceasta oferta. Atunci când ajungeau pe terasa din fata casei, vizitatorii însa erau serviti de cele doua surori cu ceai si prajituri, dupa care urma o lunga conversatie. Dupa o asa primire calduroasa, multi vizitatori întrebau: ”Unde sunt antichitatile?” Tocmai le-ati si vazut! raspundeau surorile zâmbind. Ne-am mutat recent în aceasta zona si am dorit sa stabilim o buna relatie cu vecinii si cu toti cei ce nu ne-ar fi trecut altfel pragul. De aceea am ales aceasta provocare! Cele doua surori nu s-au jenat de vârsta lor înaintata si nici nu s-au plâns noilor vecini de povara anilor trecuti. Ele îsi cunosteau bine conditia vietii si au facut din aceasta situatie un prilej de provocare si de buna dispozitie.

     În zilele nostre nu se mai vorbeste despre valoarea si importanta atitudinilor. O atitudine corecta fata de noi însine si fata de circumstantele vietii, dovedeste însa credinta si maturitate spirituala. Abordând provocarile vietii în acest fel, vom stabili relatii trainice si vom dobândi pace launtrica.