iunie 03, 2013

AI GRIJA LA LUCRURILE IMPORTANTE SI ESENTIALE!


„Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi dati zeciuiala din izma, din marar si din chimen, si lasati nefacute cele mai însemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila si credinciosia; pe acestea trebuia sa le faceti, si pe acelea sa nu le lasati nefacute.” [Matei 23:23]

 

     În timp ce un batrân îsi pregatea micul dejun, usa casei sale s-a deschis si fiica sa împreuna cu fiul ei de numai 4 ani, a intrat în graba în casa. ”Bona a întarziat!” a încercat ea sa explice; „de aceea ma grabesc foarte tare pentru ca trebuie sa ajung la servici!” Înainte de a parasi casa parinteasca, fiica i-a spus tatalui sa aiba grija de fiul ei doar câteva ore si sa nu uite sa-i dea ceva de mâncare. Imediat ce fiica a plecat, bunicul l-a întrebat pe nepot: „Îti place laptele?” „Sigur, a raspuns copilul. „Si fulgii de porumb?” Da! a raspuns din nou acesta. „Dar zaharul? „Si zaharul este foarte bun, a raspuns copilul! Dupa ce a auzit toate aceste raspunsuri afirmative, bunicul a mers în bucatarie si s-a întors cu un castron cu terci! Când l-a vazut, copilul a luat o mimica respingatoare si i-a împins castronul cu putere. „Ce se întâmpla?” l-a întrebat bunicul. Când te-am întrebat daca îti place laptele, zaharul si fulgii de porumb, ai raspuns todeauna afirmativ. Acum de ce nu vrei sa manânci? „Da; i-a raspuns copilul. Dar nu m-ai întrebat daca îmi place si terciul!” Bunicul uitase sa puna întrebarea esentiala.

     De foarte multe ori ni se întâmpla si noua sa pierdem din vedere lucrurile esentiale, pentru ca nu ne fixam prioritati corecte, sau dorim sa ocolim realitatea. Nu ne concentram asupra lucrurilor ce au cea mai mare importanta sau le evitam în mod voit. Suntem concentrati asupra detaliilor încât pierdem din vedere întregul.