iunie 06, 2013

ORDONEAZA-TI VIATA DUPA VOIA LUI DUMNEZEU



„Ascultati acum, voi care ziceti: „astazi sau mâine ne vom duce în cutare cetate, vom sta acolo un an si vom face negustorie, si vom câstiga!” Si nu stiti ce va aduce ziua de mâine!” Caci ce este viata voastra? Nu sunteti decât un abur, care se arata putintel, si apoi piere. Voi dimpotriva, ar trebui sa ziceti: „Daca va vrea Domnul, vom trai si vom face cutare sau cutare lucru.” [Iacov 4:13-15]

 

     Când Dwight Eisenhower a devenit presedintele S.U.A. si-a organizat în asa fel responsabilitatile cancelariei, încât sa ajunga la el numai problemele importante. De aceea a delegat lucrurile urgente spre rezolvare altor persoane de nivel inferior. În numai câteva saptamâni însa, presedintele a descoperit ca lucrurile urgente si cele importante, de cele mai multe ori vin împreuna, iar pentru rezolvarea lor trebuie sa iei decizii întelepte! În iuresul problemelor de fiecare zi, se poate sa ajungi în fata aceleiasi situatii: sa fii antrenat în rezolvarea lucrurilor urgente, pe când lucrurile importante sa ramâna neimplinite.

     Pentru a lua decizii întelepte, este vremea sa-ti tragi rasuflarea si sa-ti ordonezi viata dupa voia lui Dumnezeu, pentru ca astfel sa poti împlini doar lucrurile care merita.