octombrie 28, 2013

CE AI FACUT ASTAZI PENTRU A MERITA JERTFA LUI ISUS?

“El a purtat pacatele noastre în trupul Sau, pe lemn, pentru ca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire; prin ranile Lui ati fost vindecati.” [1 Petru 2:24]
 
     În timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, un baietel a mers la o farmacie dintr-un oras din  SUA, pentru a cumpara medicamente pentru mama sa, care era bolnava. Când a ajuns la farmacie, pe usa de la intrare, baiatul a vazut un poster care l-a impresionat profund. Pe acel poster, era prezentata poza unui soldat american, îmbracat cu tot echipamentul de lupta, care zacea fara suflare pe unul dintre câmpurile de lupta. Impresionat de aceasta imagine, copilul  a citit cu mare atentie, mesajul  ce era scris în partea de sus a posterului, ca o provocare pentru toti cei ce intrau în farmacie. Acest mesaj cuprindea întrebarea: „Ce ai facut astazi pentru America, merita jertfa acestui soldat?” Provocat de acest mesaj, copilul s-a întors acasa si a început sa traiasca altfel, dorind sa arate ca moartea acelui soldat, în cazul lui, n-a fost zadarnica. Pastrând în atentie  aceasta întâmplare, haideti în acesta zi sa schimbam tabloul asupra caruia sa meditam.
     Acum aproape 2000 de ani, pe un deal de lânga Ierusalim, înaltat pe o cruce, a murit Fiul lui Dumnezeu, împlinind pedeapsa lui Dumnezeu pentru pacatul tau si pentru pacatul meu. Stând în fata acestui tablou, al mortii Fiului lui Dumnezeu, as vrea sa te întreb: „ceea ce ai facut astazi, merita jertfa Fiului lui Dumnezeu depusa pentru Tine? Traiesti tu altfel fata de toti ceilalti oameni; sau jertfa lui Hristos, pentru tine a fost în zadar?