noiembrie 01, 2013

ACCEPTA-TI FRATII ASA CUM SUNT!


“De fapt, Hristos m-a trimis nu sa botez, ci sa propovaduiesc Evanghelia: nu cu întelepciunea vorbirii, ca nu cumva crucea lui Hristos sa fie facuta zadarnica.” [1 Cointeni 1:17]

     Pentru a-si zidi Biserica Sa, Dumnezeu a folosit de-a lungul timpului oameni cu diferite daruri si înzestrari spirituale. Pentru a ilustra acest fapt, Henri Nouwen a subliniat diferenta dintre Petru si Pavel, cei doi apostoli pe care Dumnezeu i-a folosit pentru a pune temelia Bisericii Sale, spunând: „Petru a fost un simplu pescar, ce a raspuns chemarii lui Hristos, mai mult din punct de vedere emotional. Din aceasta cauza el a ramas un impulsiv toata viata, fara a analiza prea mult situatiile cu care s-a confruntat. Pavel a fost însa un teolog, educat la cea mai înalta scoala a vremii. Preocupat de detalii si de întelegerea rationala a adevarului, Pavel nu numai ca a fost implicat în multe dezbateri teologice, ci a fost gata chiar sa se ridice si împotriva crestinilor, atunci când a considerat ca adevarul pe care îl stia, era în pericol. Dupa ce l-a întâlnit pe Hristos, Pavel a ramas acelasi om rational, echilibrat, si cu o minte ascutita, gata sa apere si sa sustina Adevarul.

     Desi pentru a pune temelia Bisericii Sale, Dumnezeu a folosit apostoli asa de diferiti, n-au aparut doua biserici; una emotionala si alta rationala. Dumnezeu are o singura Biserica în care traiesc în unitate atât cei ce exceleaza prin entuziasm, cât si cei ce sunt constiinciosi rationalismului.

     Nu cumva lupti ca în biserica în care slujesti, sa fie toti de aceeasi nuanta? Pentru ca fiecare ditre noi suntem unici, iar Duhul Sfânt ne-a înzestrat cu daruri diferite, sa nu uitam ca vom avea o contributie pozitiva la viata si unitatea bisericii, numai atunci cînd vom învata sa-i acceptam pe fratii nostri în dragoste.