octombrie 29, 2013

TU CE ITI DORESTI?


“Mijlocul sa va fie încins si facliile aprinse. Si sa fiti ca niste oameni, care asteapta pe stapânul lor sa se întoarca de la nunta, ca sa-i deschida îndata, când va veni si va bate la usa.” [Luca 12:35-36]

 

     Am citit recent o statistica interesanta întocmita de un medic, care a intervievat aproape 3.000 de pacienti, pentru a afla care sunt lucrurile care acestia si le doresc cel mai mult. Fiecaruia dintre cei intervievati, medicul le-a pus aceiasi întrebare: „daca nu ar fi limite, care sunt lucrurile, care daca s-ar întâmpla, v-ar schimba cu adevarat viata?” Raspunsurile primite, l-au surprins pe medic, pentru ca peste 90% dintre cei intervievati, asteptau lucruri care sa se întâmple în viata lor, sau a celor pe care acestia îi iubeau. Aceste raspunsuri au subliniat faptul ca atentia nostra este concentrata foarte mult asupra eului nostru si a celor din cercul apropiat noua.

     Iata câteva dintre aceste raspunsuri:

- o familie de vârsta mijlocie, a raspuns ca ei asteapta moartea parintilor, pentru ca scapând de responsabilitatea îngrijirii acestora sa se mute într-un alt oras unde sa înceapa un nou stadiu al vietii.

-  o alta familie, a raspuns ca asteptarea lor, este sa-si vada copiii casatoriti.

- o familie tânara, a marturisit ca asteptarea lor este sa aiba un copil.

- o mama bolnava, a marturisit ca asteptarea ei este sa se faca bine, ca sa-si poata creste copii.

- un copil, a marturisit ca asteptarea lui este sa creasca mare, ca sa poata sa-si ia carnet si sa conduca masina.

     Nu cumva si asteptarile tale sunt doar pentru aici si acum? Dumnezeu doreste sa privesti dincolo de interesele personale si de realitatea imediata, asteptând lucruri mari, privitoare la vesnicie si Împaratia lui Dumnezeu. Pentru toti cei ce cauta mai întâi Împaratia lui Dumnezeu, toate lucrurile pe care si le doresc, dupa voia lui Dumnezeu, le sunt oferite pe deasupra.