octombrie 10, 2013

PRIVESTE TOTUL DIN PERSPECTIVA LUI DUMNEZEU


„Isus a chemat  la El un copilas, l-a pus în mijlocul lor, si le-a zis: ”Adevarat va spun ca daca nu va veti întoarce la Dumnezeu si nu va veti face ca niste copilasi, cu nici un chip  nu veti intra în Împaratia cerurilor.” [Matei 18:2-3]

 

     La o reuniune de familie, în care era sarbatorita aniversarea primului an de viata, a unei fetite numita Maddie, între cei prezenti a început o discutie foarte interesanta. Observând ca Maddie are foarte putin par pe cap, bunicul acesteia a spus în auzul tuturor: „privind numarul perilor de pe cap, Maddie mi se aseamana în toatalitate.  Ea este la fel de cheala, ca si mine!” Dupa ce toti membrii familiei s-au amuzat îndelung la auzul acestei comparatii neasteptate, fratele mai mare a micutei Maddie, a întrerupt atmosfera de bucurie spunând:”bunicule, aceasta comparatie este adevarata, cu o singura exceptie: parul lui Maddie urmeaza sa vina (sa creasca)  pe când parul tau este gata sa plece (sa cada)!”

     Tinând cont de acesta întâmplare, putem spune ca ceea ce face ca  lucrurile sa fie diferite, uneori, este doar perspectiva din care acestea sunt privite. Sunt anumiti oameni care ne fac o mare placere atunci când îi întâlnim si de care nu am vrea sa ne mai despartim, iar alti oameni de care am vrea sa scapam foarte repede, si ne-ar face o mare placere daca nu ne-ar iesi înainte. Acest lucru se întâmpla multora dintre noi; nu-i asa? Daca traiesti  o astfel de situatie, în loc sa trudesti pentru a-i schimba pe altii, încearca  mai degraba sa-ti schimbi perspectiva ta asupra acestora, si vei constata ca lumea din jurul tau nu va mai fi la fel.

     Noi  nu putem schimba lumea care ne înconjoara, dar cu ajutorul lui Dumnezeu,  ne putem schimba  modul în care o privim. În momentul în care vom privi persoanele si lucrurile din jurul nostru din  perspectiva lui Dumnezeu, vom descoperi frumusete, semnificatie si valoare, chiar si în lucrurile pe care altadata le-am desconsiderat.