decembrie 04, 2013

BUCURA-TE DE PREZENT SI DE CE-TI OFERA DUMNEZEU ACUM!

“Cine este chemat la o slujba, sa se tina de slujba lui. Cine învata pe altii, sa se tina de învatatura. Cine îmbarbateaza pe altii, sa se tina de îmbarbatare. Cine da, sa dea cu inima larga. Cine cârmuieste, sa cârmuiasca cu râvna. Cine face milostenie, s-o faca cu bucurie.”[Romani 12:7-8]

     Katherine Elliot, a povestit ca pe când avea aproape 10 ani, mama sa a primit un parfum deosebit, ce era îmbuteliat într-un recipient care a fascinat-o. Acest recipient era un vas din ceramica verde, ce avea un gât foarte lung si un capac rosu, aratând ca vasele din picturile celebre.

     Katherine a rugat-o deseori pe mama sa sa deschida acest recipient, pentru a-i proba continutul, dar de fiecare data, aceasta i-a raspuns: „înca nu-i vremea; vreau sa pastrez acest parfum pentru o ocazie speciala de mai târziu!” La aniversarea vârstei de 33 de ani, mama sa i-a daruit însa fiicei sale parfumul atât de mult asteptat, spunându-i: ”as dori sa vad cât îl vei pastra, fara a-l deschide!” Dupa numai câteva zile, Katherine a deschis însa vasul si-a ramas fara cuvinte, când a descoperit ca acesta era gol, desi sigiliul fusese intact. Dupa ce l-a cercetat cu mare atentie, nu-si putea explica ce s-a întâmplat cu parfumul din vas. În acele momente de nedumerire, a descoperit însa ca desi capacul si sigiliul recipientuilui au ramas intacte, parfumul se evaporase foarte încet, printr-un por al vasului de ceramica. Ce dezamagire; nimeni nu s-a putut bucura de darul oferit cu atâta dragoste!

     Aceasta întâmplare ne atrage însa atentia ca se poate repeta aceeasi experienta si cu cei ce încearca sa pastreze darurile spirituale, pentru evenimente speciale. Daca din egoism sau comoditate nu punem în slujire acum, darurile ce le-am primit, ne vom trezi cândva ca am ramas numai cu ambalajul si am pierdut continutul. Neglijenta noastra în slujire, îi va împiedica pe cei din jur sa se bucure de aroma binecuvântarilor pe care Dumnezeu ni le-a daruit.