martie 19, 2014

DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU


“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.” (Ioan 1:18)

            In scrierile lui Ioan, Domnul Isus este numit ca singurul Fiu al Tatalui. Aceasta expresie inseamna “unic, de neasemuit”. Acesta este Domnul nostru Isus Christos. Nu exista altul ca El.

        “Dragostea lui Dumnezeu fata de noi s-a aratat prin faptul ca Dumnezeu a trimis in lume pe singurul Sau Fiu, ca noi sa traim prin El.” Fiul vesnic al lui Dumnezeu a devenit Om pentru noi! Chiar daca nu putem intelege acest lucru, putem sa ne inchinam inaintea Lui.

        “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica”. Pe acest singur Fiu – Fiul Sau iubit – Dumnezeu L-a dat  ca om pe acest pamant si la cruce si in moarte, ca oamenii pacatosi sa poata fi mantuiti. El a dat ce avea cel mai mare, cel mai maret si cel mai indragit.

        Ca oameni credinciosi trebuie sa stim: singurul Fiu, care este in sanul Tatalui, ne face cunoscut pe Tatal. Cum putem noi, copiii lui Dumnezeu sa-L cunoastem pe Tatal, pe care nimeni nu-L poate vedea? Este posibil doar prin Fiul, care a devenit Om. El este Singurul, care ne-a descoperit pe Tatal. Domnul Isus a spus: “Cine M-a vazut, pe Mine, L-a vazut pe Tatal”.

        Sa ne plecam in adorare inaintea acestui fiu al Tatalui!