martie 20, 2014

UNICA SURSA

“..Ei au ascultat de Cuvantul Domnului..” (1 Imparati 12:24)

            In anul 1812, tarul Alexandru I a incurajat stabilirea Societatii biblice in Rusia. Citirea Bibliei a avut rezultate uimitoare. Multi oameni, care s-au intors de la ignoranta si pacat la Mantuitorul, au devenit ucenici zelosi si consacrati Celui care Si-a dat viata la Golgota si exemple pentru societate.

        Tarul a istorisit ca pana la varsta de 40 de ani nu vazuse niciodata o Biblie. Ajuns in posesia unui exemplar al Sfintei Scripturi, tarul a citit-o cu nesat, caci a descoperit in ea expresia tuturor lucrurilor care il tulburau, ca si cand ei insusi ar fi facut descrierea lor. Tarul a primit incredintarea ca Biblia este unica sursa de cunoastere a Mantuitorului si a mantuirii Sale. Aceasta experienta a inimii l-a facut dispus sa accepte sugestiile de raspandire a Bibliei. Rezultatele incalculabile aduse Rusiei prin raspandirea Bibliei le cunoaste in totalitate numai Dumnezeu.

        Citirea scripturilor pentru populatia Rusa din vremea aceea a fost o revelatie extraordinare si generatoare de putere. Ei s-au intors de la slujirea idolilor la Dumnezeul cel viu si adevarat, s-au pocait de faptele lor, L-au primit pe Mantuitorul in inimile lor si au dat ascultare Cuvantului Domnului ca unica sursa de cunoastere a vointei lui Dumnezeu.