aprilie 23, 2014

PACATUL MANDRIEI

“…Dumnezeu sta impotriva celor mandri, dar da har celor smeriti. Smeriti-va inaintea Domnului, si El va va inalta.” [Iacov 4:6,10]

            Zi de piata. Printre diferitele standuri se afla si unul cu Biblii. Un om se apropie si deschide o discutie. Vizitatorul sustine ca el nu a pacatuit niciodata si astfel nu ar avea ce sa recunoasca inaintea lui Dumnezeu. Atunci, omul de la stand il intreaba: “Nu ati mintit niciodata, nu ati furat, nu ati dusmanit sau inselat pe cineva?” Cel intrebat sustine mereu: “Nu! Niciodata!!”

-      “Foarte bine, atunci puteti fi mandru ca nu ati pacatuit niciodata!”

-      “Asa este.”

-      “Inseamna ca primul dumneavoastra pacat este mandria!”

Vizitatorul incepu sa rada cu subinteles. Da, mandria este un pacat mare, el este si primul pacat, care a adus pe Adam si Eva departe de Fata lui Dumnezeu. Diavolul a inselat pe primii oameni amagindu-i ca vor fi ca Dumnezeu, daca vor manca din pomul oprit. Mandria din inima celor doi i-a adus pana acolo, incat au trecut peste porunca divina. Urmarile sunt cunoscute. Pacatul a venit in lume si a tras tot neamul omenesc in suferinta si moarte. Trebuie sa acceptam ca mandria este o piedica in calea fiecarui om de a se apropia de Dumnezeu, daca suntem sinceri, vom recunoaste acest adevar. Daca recunoastem acest pacat, Mantuitorul ne va ierta si ne va da pacea Sa.