aprilie 22, 2014

SOTUL SI SOTIA

“Planurile nu izbutesc, cand lipseste o adunare care sa chibzuiasca. Dar izbutesc cand sunt multi sfetnici.” [Proverbe 15:22]

            Un sot si o sotie si-au sapat si semanat gradina. Un strat a ramas nesamanat. Acolo, sotul a semanat in ascuns salata, pentru a-I face sotiei sale o bucurie. A doua zi, sotia s-a gandit si ea la stratul nesamanat si a pus in ascuns fasole, pentru ca sotului ei ii placea foarte mult. Cei doi mergeau mereu independent unul de altul la acel strat si fiecare smulgea ceea ce considera a fi buruiana: sotia salata iar sotul fasolea. S-au straduit insa in zadar, pentru ca fiecare a distrus samanta celuilalt.

        Ceva asemanator se petrece in “gradina casniciei si a educatiei”. Daca sotul si sotia nu sunt de acord si nu discuta ceea ce intentioneaza sa faca, la sfarsit nu vor vedea roade. Stradania va fi zadarnica. Inteleptul Solomon a exprimat aceasta in cuvintele: “Planurile se pun la cale prin sfat”. Intr-o casnicie, discutia unul cu altul este indispensabila. Sa ne luam timp pentru a discuta impreuna! Dar nu numai atat, ci si sa ne rugam impreuna. Tot ceea ce am discutat, putem sa aducem inaintea lui Dumnezeu cu indrazneala si sa discutam impreuna cu El. Dumnezeu sta cu ajutorul Sau la dispozitia noastra si El stie orice cale de iesire, chiar si acolo unde cei doi parteneri, in ciuda faptului ca au discutat impreuna, nu vad nici o solutie.

        Incredeti-va in Domnul si mergeti impreuna mana-n mana alaturi de El!