aprilie 18, 2014

INVIEREA – UN FAPT DE NETAGADUIT

“Pentru ce cautati intre cei morti pe Cel ce este viu? Nu este aici, ci a inviat.” [Luca 24:5-6]

Crestinismul este caracterizat de trei adevaruri mari: moartea Domnului Isus la crucea de pe Golgota, invierea Sa si inaltarea Sa la cer. Invierea Domnului Isus este o realitate despre care ni se marturiseste in multe locuri in Scriptura. Cititi va rog capitolul 15 din 1 Corinteni unde sunt numiti multi martori, care L-au vazut si au vorbit cu Domnul inviat. Invierea este deci o realitate, indiferent ca o acceptam sau nu. Ea a avut loc si nu poate fi tagaduita. Asa cum soarele sta pe cer, tot asa de sigur este faptul ca Christos a inviat din morti si S-a inaltat la cer, unde sade la dreapta lui Dumnezeu.

De ce neaga multi oameni invierea Domnului Isus? Pentru ca stiu ca invierea are urmari care ii privesc pe toti oamenii, indiferent daca cred sau nu in inviere. Deoarece Christos a inviat exista si o inviere a mortilor, pentru ca Domnul Isus Insusi a spus: “Vine ceasul cand toti cei din morminte vor auzi glasul Lui si vor iesi afara din ele. Cei ce au facut binele, vor invia pentru viata; iar cei ce au facut raul, vor invia pentru judecata” (Ioan 5:28-29).

Si tu vei apartine de una din aceste invieri. Daca ai facut binele, adica daca L-ai acceptat in viata ta pe Salvatorul Isus Christos trimis de Dumnezeu, vei invia pentru viata, dar daca L-ai respins si lepadat, vei invia pentru judecata!