aprilie 14, 2014

SA NU VI SE TULBURE INIMA!

“Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante.” [Ioan 14:27]

In ce imprejurare se gaseau ucenicii cand Domnul le-a spus: “Sa nu vi se tulbure inima”? Domnul mergea la moarte. Venise ceasul sa plece din lumea aceasta. Isi terminase lucrarea. Cum se vor purta oamenii cu El? Il vor batjocori, Il vor bate cu biciul, Il vor face sa sufere, Il vor dispretui, Il vor rastigni. In loc sa Se tulbure, Isus, deja mergea la moarte, Si-a incurajat ucenicii.

Domnul a fost nevoit sa-i imbarbateze si sa-i faca sa se uite nu la imprejurarile mortii Lui, ci la ceea ce era dincolo de aceasta moarte, adica la bucuria care-i statea inainte si care-i va da putere sa treaca biruitor prin moarte. Domnul le-a indreptat privirile spre casa Tatalui ceresc, spre casa cu temelii tari a carui Arhitect si Ziditor este Insusi Dumnezeu. Asadar, Domnul Isus le-a vorbit preaiubitilor Sai despre doua lucruri strans legate intre ele: credinta si casa Tatalui.

Intr-o lume instabila avem nevoie sa auzim mereu glasul Mantuitorului: “Sa nu vi se tulbure inima!” Aceasta aduce liniste in toate furtunile vietii noastre. Fara linistea credintei nu putem inainta prin greutatile vietii zilnice. Numai prezenta Mantuitorului in viata noastra ne daruieste linistea dupa care suspinam deseori.