aprilie 17, 2014

PIATRA ESTE DATA DEOPARTE

“Un inger al Domnului s-a coborat din cer, a venit si a pravalit piatra de la usa mormantului si a sezut pe ea.” [Matei 28:2]

Dupa ce L-au vazut murind pe cruce pe Domnul Isus, dusmanii Sai cei mai inversunati, marii preoti si fariseii, nu s-au linistit. Ei se temeau de Cuvantul Sau: “…dar a treia zi va invia” (Matei 20:19). De aceea au pecetluit mormantul si au pus straja.

Ar fi putut vreo creatura sa-L impiedice pe Dumnezeu sa-Si exprime recunoasterea Sa, satisfactia Sa deplina in lucrarea desavarsita a Fiului Sau preaiubit si sa-L invieze din morti? Imposibil! In zorii zilei dintai a saptamanii, Domnul Isus a inviat ca Biruitor.

Ingerul venise pe pamant cu insarcinarea din partea lui Dumnezeu de a rostogoli piatra de la usa mormantului, pentru ca oricine sa poata vedea mormantul gol. “Si s-a asezat pe ea.” Acum, nu un om, ci un inger a preluat supravegherea mormantului gol. Acum nu mai era in stare nicio putere din lume sa inchida mormantul.

In ciuda tuturor atacurilor dusmanilor, invierea Domnului Isus ramane o realitate minunata si este confirmarea lui Dumnezeu pentru lucrarea Domnului Isus la cruce. De aceea ne bucuram ca avem un Domn inviat, care este pentru totdeauna dincolo de moarte.