august 11, 2014

INCEPUTUL EVANGHELIEI LUI CHRISTOS

“Inceputul Evangheliei lui Isus Christos, Fiul lui Dumnezeu.” [Marcu 1:1] “Acesta este Isus, Imparatul Iudeilor.” [Matei 27:37]

        Isus a devenit om ca noi, dar fara pacat. El a crescut intr-o cetate dispretuita, Nazaret. Acolo a exersat meseria de tamplar. Modest sis merit, un om printre oameni.

        Si totusi, El a fost total diferit. El era Fiul lui Dumnezeu si Imparatul lui Israel. Oamenii au vrut sa-i conteste ambele pozitii. Dar Dumnezeu a purtat de grija intotdeauna ca Fiul Sau sa fie distins public.

        La nasterea Sa, ingerul a vestit ca acel copil nascut era “Christosul, Domnul”. Catva timp mai tarziu inteleptii de la Rasarit s-au interest in Ierusalim de “impaatul  iudeilor” si L-au onorat cu daruri corespunzatoare.

        La inceputul slujbei Sale cand Isus S-a lasat botezat, Dumnezeu a deschis cerul deasupra Lui. El a aratat ca Fiul Sau nu era pe aceeasi treapta cu cei care isi recunosteau pacatele si a marturisit: “Acesta este Fiul Meu preaiubit, in care Imi gasesc placerea.”

        In timpul slujbei Sale, Dumnezeu a deschis cerul inca o data. Pe muntele schimbarii la fata, ucenicii au auzit cum Dumnezeu a facut cunoscut placerea Sa in Fiul  Sau preaiubit (Matei 17:5).

        La sfarsitul vietii Sale, Dumnezeu S-a ingrijit ca inscriptia de pe cruce: “Acesta este Isus, Imparatul Iudeilor” sa nu se schimbe. Iar dup ace Mantuitorul a murit, capitanul roman a marturisit: “Cu adevarat, Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu!”