august 08, 2014

INTREBUINTAREA VIETII

“Nimeni sa nu-ti dispretuiasca tinereteaș ci fii o pilda pentru credinciosiȘ in vorbire, in purtare, in dragoste, in credinta, in curatie.” [1 Timotei 4:12]

 

        Lucrul cel mai insemnat in viata este sa inveti cum sa traiesti. Oamenii se silesc sa-si pastreze viata, dar nu se obosesc deloc sa invete cum sa o intrebuinteze. Multi isi intrebuinteaza viata, ca sa nenoroceasca pe altii.

        Viata se poate intrebuinta in doua moduri. Primul, traind zilele si imprejurarile asa cum vin, acest mod se aseamana cu un peste mort, pe care il poarta valurile unde doresc ele. Al doilea este modul in care cineva isi croieste imprejurarile, isi construieste felul de a trai. Astfel de oameni sunt ca si pestii vii, lupta contra valurilor unui fluviu sau al unei mari.

        Sfatul nostrum catre toti tinerii, si nu numai, este sa fiti ca pestiii vii, sa va croiti un fagas in viata, sa stati cu fruntea sus contra valurilor raului sis a nu va plecati capul in fata greutatilor, ci sa va puneti increderea in Mantuitorul. El insusi a spus celor ce se incred in El, ca nu-i va lasa cu niciun chip. Nu de oameni fricosi are El nevoie, ci de oameni hotarati. Fiti oameni cu idealuri nobile in viata; invatati din Cuvantul lui Dumnezeu cum sa traiti aceasta viata vremelnica pentru vesnicie. Ce acumulati in acesti ani ai tineretii va fi de folos mai tarziu, cand veti avea ocazia sa puneti in practica ce ati invatat din Biblie.