august 05, 2014

ULTIMELE CUVINTE

“Binecuvanteaza, suflete, al meu pe Domnul, si tot ce este in mine sa binecuvinteze Numele Lui cel sfant.” [Psalm 103:1]

 

        Intr-un spital din Bonn zacea un bolnav de cancer de limba. Medicul il pregatea pe bolnav pentru operatia pe care trebuia sa o efectueze, dupa care va ramane mut. “Daca mai aveti de exprimat o dorinta, ganditi-va bine; va fi ultimul cuvant pe care il mai puteti exprima in aceasta viata.” Ce va spune omul? Atunci barbatul s-a ridicat si a strigat tare: “Lauda suflete al meu pe Domnul! Laudat sa fie Isus Christos!” Operatia a fost realizata si omul a ramas mut. Dar desigur, nu a exprimat ultimul cuvant; toata vesnicia putea sa-L laude cu o limba noua pe Cel care l-a iubit si l-a mantuit.

        Stiti care au fost ultimele cuvinte ale Fiului lui Dumnezeu pe cruce? Murind pe cruce in judecata lui Dumnezeu pentru pacatul nostru, El a strigat: “S-a savarsit!” Apoi a spus: “Tata, in mainile Tale imi incredintez duhul”, Si-a plecat capul si Si-a dat duhul. Astfel, El a deschis usile cerului pentru toti pacatosii care pasesc pe calea pocaintei. El a facut ceea ce nimeni nu putea sa faca: El a creat o cale pe care oamenii pot fi smulsi de sub puterea lui satan si pot fi impacati cu Dumnezeu. De aceea, Dumnezeu permite ca vestea despre lucrarea Domnului Isus si despre impacarea cu Dumnezeu sa patrunda la fiecare ureche. Care este raspunsul tau la aceasta?