august 25, 2014

VA ESTE SCRIS NUMELE IN CER?

“Bucurati-va ca numele voastre sunt scrise in ceruri” [Luca 10:20]

        In capela Sankt Georg din Londra exista o carte de aducere aminte al celui de-al doilea razboi mondial. Ea consta din patru volume mari cu numele celor 60.000 de morti din populatia civila, care au murit in Londra datorita atacurilor cu bomba. Fiecare din aceste volume este deschis pe altar, si o lampa lumineaza numele de pe respectivele pagini, care sunt schimbate zilnic.

        Aceasta carte, pe care am putea-o numi cartea mortilor, ne aduce aminte de o alta “carte” pe care Biblia o numeste Cartea Vietii. Ea este pastrata de Dumnezeu in ceruri. Acolo sunt trecute numele tuturor celor care si-au recunoscut starea lor pascatoasa si au crezut in jertfa lui Isus Christos. Intr-o zi, aceasta carte se va deschide si “oricine n-a fost gasit scris in cartea vietii, a fost aruncat in iazul de foc” (Apocalipsa 20:15). In Casa Tatalui au acces numai copiii lui Dumnezeu, adica cei care au intrat in familia Sa, prin nasterea din nou. Ei sunt “scrisi in cartea vietii Mielului” (Apocalipsa 21:27).

        Este scris si numele dumneavoastra in acest “registru” al lui Dumnezeu? Biblia il numeste “Cartea vietii Mielului injunghiat”. Christos Insusi a notat acolo numele tuturor celor pe care i-a rascumparat prin jertfa Sa.