august 22, 2014

“POT SA MA INCRED”

“Taci inaintea Domnului si nadajduieste in El..” [Psalm 37:7]

        Intr-o imprejurare, cand cunoscutul misionar englez Hudson Taylor era bolnav, a spus: “Nu pot sa citesc, nu sunt in stare sa ma rog, dar pot sa fac un lucru: sa ma incred in Dumnezeu.” De cate ori crestinii aflati pe patul de boala sunt tulburati ca nu pot nici sa citeasca, nici sa se roage!

        Dumnezeu nu ne cere niciodata ceea ce nu putem face. El cunoaste durerea care uneori ne ia si puterea de a gandi. “Caci El (Dumnezeu) stie din ce suntem facuti; isi aduce aminte ca suntem tarana” (Psalm 103:14). Dumnezeu este Parintele indurarilor, ai mileio nesfarsite si al oricarei mangaieri. Ceea ce asteapta Dumnezeu de la rascumparatii Sai este ca ei sa accepte aceasta slabiciune, aceasta incapacitate – chiar daca deseori nu inteleg de ce – ca pe ceva ingaduit de El sis a se daruiasca in intregime purtarii Sale de grija.

        O pace adanca umple inima care se sprijina pe duiosia Tatalui din ceruri; atunci agitatia si ingrijorarea se potolesc. Sa ne bizuim pe Tatal Ceresc, sa ne lasam invaluiti de dragostea nepatrunsa a Aceluia care stie totul si a carui prezenta lumineaza calea vietii. El a spus: “Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi: (Evrei 13:5).