august 20, 2014

DE DRAGUL TAU, DE DRAGUL MEU.. EL A MURIT!

“Atunci Isus a fost dus de Duhul in pustie, ca sa fie ispitit de diavolul.” [Matei 4;1]

        In opozitie cu noi, Domnul Isus a fost si este curat, sfant si fara pacat. El nu putea sa fie ispitit de pacat. De aceea diavolul a incercat sa-L atace din afara. Dar n-a gasit nici un punct care sa-L duca pe Domnul la pacat. “Vine stapanitorul lumii acesteia. El n-are nimic in Mine.”

        Cand Domnul Si-a inceput slujba pe acest pamant, diavolul a venit cu viclenie, pentru a-L indeparta pe Domnul de pe calea dependentei de Dumnezeu. Dar dupa 40 de zile de incercare, citim: “Dupa ce L-a ispitit in toate felurile, diavolul a plecat de la El, pana la o vreme.”

        La scurt timp inainte de incheierea caii Sale pe acest pamant, cand El vorbea despre suferintele care-i stateau inainte si despre moarte, unicul Sau Petru L-a mustrat cu cuvintele: “Sa te fereasca Dumnezeu, Doamne! Sa nu Ti se intample asa ceva.” Domnul a trebuit sa-i raspunda: “Inapoia Mea, satano!” El l-a recunoscut pe Acela care statea in spatele lui Petru. Mantuitorul Si-a urmat calea Sa. Cand era in lupta grea in Ghetsimani si vedea greutatea mortii pe cruce, El S-a rugat lui Dumnezeu, Tatal Sau: ”Faca-se nu ce voiesc Eu, ci ce voiesti Tu!”

        Domnul a fost gata sa fie facut pacat pentru noi sis a mearga la moarte. Ca Om ascultator, El a luat paharul suferintelor din mana Tatalui, pentru a-l goli pe Golgota. Dusmanul nu l-a putut retine. Isus Christos S-a dovedit a fi Biruitorul.