octombrie 21, 2014

RASPLATITI RAUL CU BINE (1)

“Dar Eu va spun: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc, si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc.” [Matei 5:44]

        Tudor era un om cu frica de Dumnezeu. De cand isi pusese increderea in Dumnezeu, viata lui si a familiei sale s-au schimbat in mod vizibil. La firma unde lucra isi dadea toate silintele sa uneasca cu credinta fapta. Colegii lui au sesizat aceste schimbari. Dar de fiecare data cand diavolul scapa pe cate unul, se declanseaza batjocura. Tudor insa nu tinea seama de vorbirile de rau ale colegilor si in special de ale unui fost coleg de clasa. El stia ca pe calea ingusta este lupta, dar nimic nu-l putea da inapoi.

        Intr-o zi, pe cand se intorcea de la tara, de la parintii sotiei, vazu de la distanta mai multe masini oprite pe sosea. Cand se apropie, vazu un grav accident. O masina se rasturnase intr-un sant. Pe cine credeti ca scoasera oamenii din masina rasturnata? Pe fostul sau coleg de clasa si actualul coleg de munca, omul care ii intrecea pe toti in batjocuri, de cand Tudor a pornit pe calea credintei. Cu repeziciune, Tudor scoase trusa medicala si il pansa cu grija pe batjocoritorul sau. Apoi continua respiratia gura la gura pana ce sosi salvarea.