octombrie 24, 2014

PENTRU CINE TRAIM?

“El a murit pentru toti, pentru ca cei ce traiesc, sa nu mai traiasca pentru ei insisi, ci pentru Cel ce a murit si a inviat pentru ei.” [2 Corinteni 5:15]
        Viata oamenilor este impartita in mod normal in timp de lucru si in timp liber. Fiecare gaseste in societate locul sau conform capacitatilor sale si conform gustului sau. Si timpul liber si-l petrece fiecare cum doreste. Unii mestesugesc ceva, altii fac sport, altii colecteaza diverse obiecte sau calatoresc si vad multe locuri interesante. Indiferent de ceea ce umple timpul de lucru si timpul liber, fiecare traieste pentru sine. Foarte multi considera un astfel de mod de viata ca fiind dreptul lor si libertatea lor personala, in care nimeni nu trebuie sa se amestece. Dar la sfarsitul vietii vor descoperii ca asteptarile lor nu s-au implinit, si ca s-au inselat amarnic.
        Dar multumiri fie aduse lui Dumnezeu, pentru ca exista un alt mod de viata, despre care vorbeste versetul de astazi. Nu mai traim acum pentru noi, ci pentru Cel care a murit si a inviat pentru noi, Domnul Isus Christos. El ne-a iubit pana la moarte si a suferit judecata lui Dumnezeu, pentru ca “oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica” (Ioan 3:16). Prin aceasta, El are drepturi si pretentii asupra vietii si inimii noastre. Nu vrei sa vi la El cu pacatele tale vazand dragostea Sa nemasurata fata de tine personal, si apoi sa traiesti toata viata supus Cuvantului si voii Sale?