iunie 10, 2015

CREDINTA MANTUITOARE


„Si sa vestesc iudeilor si grecilor: pocainta fata de Dumnezeu si credinta in Domnul nostru Isus Hristos." [Faptele Apostolilor 20:21]

Cei mai multi oameni spun ca ei cred ca Isus Hristos a fost rastignit, dar in viata lor nu se observa nicio schimbare. Aceasta este o credinta intr-un fapt istoric. Cu o asemenea asa-zisa "credinta", omul traieste mai departe in pacate si ajunge in iad.

Dumnezeu spune ca Mantuitorul a murit pentru pacatele noastre. "El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa, care ne da pacea, a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti" (Isaia 53.5). Daca eu cred ca Hristos a murit din pricina pacatelor savarsite de mine, nu mai pot trai in pacat. Dimpotriva, drept recunostinta ca m-a salvat de osanda vesnica, voi cauta sa traiesc in totul pentru Mantuitorul meu. Aceasta nu este o credinta intr-un Hristos istoric, ci intr-un Hristos Mantuitor, care a devenit Loctiitorul nostru in moarte. A crede in Mantuitorul este ceva mai mult decat un consimtamant intelectual fata de unele dovezi. Credinta in Hristos il determina pe omul pacatos sa vina la El, sa se predea in bratele Sale, ca Dumnezeu sa-i ierte pacatele si sa-i innoiasca viata. Astfel, dintr-un pacatos osandit la moarte vesnica, devine un om mantuit si posesorul vietii vesnice.