martie 30, 2008

CÂSTIGAREA BĂTĂLIEI

"Căci firea pământeasca pofteste împotriva Duhului." (Galateni 5:17)

. Cum poti iesi victorios în bătălia crâncenă dintre firea pământească si duhul tău?
1) În primul rând recunoscând că există o luptă! Firea pământească va căuta mereu satisfactie chiar în lucrurile pe care Dumnezeu le urăste. Acest război civil vechi cât omenirea încă mai există. Firea pământească nu-si ia niciodată concediu.
2) Admitând că esti lipsit de puterea de a câstiga fără ajutorul lui Dumnezeu! Supunându-te în mod constient lui Dumnezeu atragi de partea ta puterea Lui în primele clipe ale fiecărei încercări. Iar capacitatea ta de a proceda astfel va creste pe măsură ce practici disciplina spirituală. Cu cât te apropii de Dumnezeu, cu atât devii mai puternic când te confrunti cu ispita.
3) Acceptând că autodisciplina este o chestiune personală! Nu poti depinde de nimeni altcineva care să o practice în locul tău. Pavel scrie: "eu alerg .. mă lupt cu pumnul .. mă port aspru cu trupul meu.." (1 Corinteni 9:26-27). Doar tu poti face asta. Dacă altcineva trebuie să te împiedice, nu functionează!
4) Întelegând că ignorarea consecintelor atrage dezastrul! Lipsa autodisciplinei te va conduce inevitabil spre rusine, pe tine si pe cei pe care îi iubesti. Asadar, înainte de a-ti face pe plac, gândeste-te la consecinte! În 1 Corinteni 9:27, Pavel vorbeste despre a fi "..lepădat". Ce înseamnă aceasta? Înseamnă să-ti pierzi respectul în ochii celorlalti. Înseamnă limitarea capacitătii lui Dumnezeu de a te folosi pentru scopurile Lui. Înseamnă să rănesti cauza lui Hristos în ochii lumii care privesc necontenit. Când David a păcătuit cu Batseba, proorocul Natan i-a spus: "..ai făcut pe vrăjmasii Domnului să-L hulească, săvârsind fapta aceasta.." (2 Samuel 12:14). Doresti să câstigi lupta? Păstrează aceste lucruri în minte!