aprilie 05, 2008

VIAȚA TA POATE CONTA

"..fac un singur lucru.." (Filipeni 3:13)

. Edgar W. Work a spus: "Adevărata tragedie nu este să fii limitat la un singur talent, ci în esec să te folosesti de acel unic talent". Pentru a profita cel mai mult de viată:
1) Foloseste la maximum ceea ce ti-a dat Dumnezeu. Edison si-a propus un obiectiv ambitios: să inventeze ceva cu totul nou tot la sase luni si ceva mărunt tot la zece zile. Când a murit avea 1093 de inventii. Edison si-a transformat visurile în realitate făcând ceea ce stia cel mai bine. Faci si tu la fel?
2) Începe din locul în care te-a pus Dumnezeu. După ce a pierdut un meci de baseball, perso­najul de desene animate Charlie Brown îsi varsă necazul înaintea prietenei lui Lucy: "Toata viata mea am visat să intru în liga mare, dar nu voi reusi niciodată!" Lucy îi răspunde: "Te gândesti la lucruri prea îndepărtate, Charlie Brown. Stabileste-ti obiective mai apropiate. Începe de exemplu cu următoarea aruncare. Când te duci să lovesti mingea, încearcă să ajungi la bază fără să cazi". Succesul începe cu primul pas. Pune-ti credinta în aplicare si fă primul pas.
3) Concentrează-te la ceea ce te-a chemat Dumnezeu să faci. Pentru Brahms muzica era totul. Colectiona muzică si studia compozitii din secolul al XV-lea. Lucra zi si noapte pentru a-si per­fectiona mestesugul, refuzând să publice ceea ce nu se ridica la standardele sale. De aceea nu si-a publicat prima simfonie decât la 40 de ani. Si nu s-a căsătorit niciodată, spunând că asta i-ar dis­trage atentia: "Sunt îndrăgostit de muzică, nu mă gândesc la nimic altceva sau când o fac este doar pentru a face muzica si mai frumoasă". Este oare fanatism? Nu, este concentrare; este ceea ce face ca viata să conteze! Este ceea ce Pavel a spus: "..fac un singur lucru..".