aprilie 02, 2008

BIRUINȚĂ PRIN CREDINȚĂ!

"..Cel ce este în voi, este mai mare decât cel ce este în lume" (1 Ioan 4:4)
.
. Când traumatismul provocat de scufundări a transformat-o pe Joni Eareckson într-un invalid, lumea ei s-a schimbat radical. Aflându-se în fata unui viitor necunoscut, primul ei răspuns a fost să caute o cale rapidă de scăpare. Dar a doua reactie a fost să trăiască. A învătat să picteze tinând pensula între dinti, iar mai târziu a urmat cursuri la o universitate. Un curs de vorbire în pu­blic a inspirat-o să vorbească despre ceea ce stia ea cel mai bine: relatiile cu oamenii provocati din punct de vedere fizic, viata într-un scaun cu rotile si experienta ei de urmas al lui Hristos. Faptul că un om de afaceri i-a sponsorizat o expozitie, a lansat-o într-o carieră strălucită de artist. Fiecare tablou reprezenta o mărturie a relatiei ei cu Hristos. Când a făcut o listă cu dorintele inimii ei, a scris: "Este timpul să păsesc spre un nou vis. Să fiu un împlinitor al Cuvântului lui Dumnezeu .. si să-i ajut pe alti oameni cu deficiente să-si împlinească visurile".
. Din acea dorintă s-a născut "Joni si prietenii", o lucrare care adună laolaltă oameni ai credintei si persoane cu dizabilităti, sponsorizează ateliere si oferă ajutor financiar. Joni face parte totodată din Consiliul National pentru Persoane cu dizabilităti si are propriul radio si este o crainică celebră, autoare a peste 30 de volume. Ea spune: "Nu stiu ce mă asteaptă. Dar stiu bine cine sunt. Am un vis si stiu încotro merg."
. Ioan scrie: "Cel ce este în voi, este mai mare decât cel ce este în lume". Iar Domnul Isus a spus: "Celui ce va birui .. îi voi mărturisi numele lui înaintea Tatălui Meu.." (Apocalipsa 3:5). Joni Eareckson Tada se califică cu sigurantă! Întrebarea este ce faci tu dacă viata îti oferă lămâi acre? Poti alege să te strâmbi sau să le transformi in limonada.