aprilie 10, 2008

FOLOSEȘTE-ȚI DARURILE ÎN SCOPURI ONORABILE

"Voi insă sunteti o semintie aleasă .. ca să vestiti puterile minunate ale Celui ce va chemat din intuneric la lumina Sa minunată" (1 Petru 2:9)

. Crescut în mijlocul certurilor si a problemelor financiare, Rich Stearns isi spuse că singura lui scăpare este educatia. Bursele si munca asiduă îl propulsara la Cornell University, după care obtinu o diplomă la Wharton. Afacerile îl atraseră rapid pe Rich si în cele din urmă deveni directorul executiv la Parker Brothers si Lenox China. Avea tot ce-si dorea: o casa mare, o familie frumoasa si un loc de munca sigur. Dar de ce se simtea oare neîmplinit? Stia la ce se pricepe el mai bine: management. Stia unde să-si folosească talentul: în marile organizatii. Dar de ce? se gândi să devină misionar, dar nu vedea cum va folosi Dumnezeu un om ale carui calităti erau bugetele si balante contabile. În 1998, când primi oferta de a deveni director executiv la World Vision, o refuză. Ar fi fost o sinucidere profesionaiă să-si mute familia în cealaltă parte a tării, să-si reducă salariul cu 75% si sa preia frâiele unei fundatii! Dar fundatia a insistat. Când membrul bordului Bill Hybels îi spuse lui Rich: "Ai ocazia sa-ti impletesti darurile cu chemarea lui Dumnezeu .. să intri în zona pentru care ai fost creat să trăiesti", Rich se rugă, isi cântări posibilitătile si acceptă.
. Privind în urmă, Rich Stearns spune: "Este implinirea omului care am fost creat sa fiu .. mi-am găsit menirea .. mă întreb de ce am asteptat 23 de ani". Si nici fundatia World Vision nu are niciun regret. În primii sase ani ai lui acolo bugetul anual s-a dublat, transformând-o în cea mai mare organizatie umanitară din lume. Este uimitor ce se întâmplă când îti pui darurile în negot. "..ca să vestiti puterile minunate ale Celui ce v-a chemat". Asadar ce faci cu darurile tale?