aprilie 11, 2008

RENUNTĂ LA MASCĂ!

"Fiecare să-și cerceteze fapta lui, și atunci va avea cu ce să se laude numai în ce-l privește pe el." (Galateni 6:4)

. Este viata ta asa cum doreste Dumnezeu sau te străduiesti să te ridici la asteptările lumii? Ce s-ar întâmpla dacă ti-ai dat jos masca si ai deveni tu?
. Povestea iepurasului de catifea ne învată o lectie nemuritoare. În timpul unei conversatii dintre iepurasul de plus cel nou si un călut vechi ponosit, iepurasul întreabă: "Ce înseamnă "adevărat"? Să ai chestii înăuntru care sună si o ventuză care se lipeste?" "Adevărat nu se referă la modul în care esti făcut" răspunse calul, "Este ceea ce ti se întâmplă când un copil te iubeste într-adevăr". "Si doare?" întrebă iepurele. "Uneori", spuse calul. "Dar când esti adevărat nu te superi dacă esti rănit". "Si totul se întâmplă dintr-odată?" întrebă el. "Nu", spuse calul. "Durează mult timp. De aceea nu li se întâmplă des celor care se strică usor, au margini ascutite sau trebuie păstrati cu grijă. În general, până când devii adevărat mai tot părul ti-a căzut de la atâta mângâiat, îti cad ochii, articulatiile îti slăbesc si devii foarte ponosit. Dar toate acestea nu contează căci odată ce devii adevărat, n-ai cum să fii urât, ci doar cei care nu te înteleg asa te văd asa".
. Împăratul David a spus: "Tu m-ai tesut.. o făptură asa de minunată" (Psalmul 139:13-14). Să fii adevărat înseamnă să te accepti fizic, mintal, emotional si spiritual, să accepti că în ochii lui Dumnezeu esti o făptură în progres. Pavel scrie:"......" (Romani 12:4-6). Apoi el adaugă: "..va avea cu ce să se laude numai în ce-l priveste pe el.." iar Dumnezeu te va duce în locuri în care nici nu ti-ai imaginat vreodată.